Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Chyba za chybou. Plavecký šampion Lochte jde na protialkoholní léčbu a sní o Tokiu

Šestinásobný olympijský vítěz v plavání Ryan Lochte se zmítá v problémech. Pyká za porušení antidopingových pravidel, k tomu se navíc rozhodl nastoupit protialkoholní léčbu. Čtyřiatřicetiletý Američan doufá, že se zbaví dlouholetých problémů s pitím a vybojuje si účast na páté olympiádě.

Ryan Lochte
zdroj: ČTK/PA autor: Tony Marshall

"Ryan ví, že se musí téhle nemoci zbavit, aby už v budoucnu nedělal chyby a mohl být co nejlepším manželem a otcem. A také pokud chce znovu dominovat v bazénu na svých pátých hrách v Tokiu 2020," řekl Lochteho právní zástupce.

O Lochteho nástupu na léčení informoval pár dní poté, co se slavný plavec pokoušel rozbít dveře svého hotelového pokoje. U incidentu v kalifornském Newport Beach zasahovala policie. O den později měl Lochte dopravní nehodu v Gainesville na Floridě. O tom, že by řídil pod vlivem alkoholu, se policejní zpráva nezmiňuje.

Alkohol hrál roli při nechvalně proslulé plavcově eskapádě na předloňských olympijských hrách. Majitel dvanácti olympijských medailí v Riu de Janeiro oznámil, že byl přepaden. Později ale vyšlo najevo, že chtěl historkou jen zakrýt fakt, že s kamarády v opilosti poničili čerpací stanici a dostali se do konfliktu s ochrankou. Od národního svazu za to dostal distanc na deset měsíců.

Nyní si odpykává roční zákaz startů za nedovolenou infuzi. Porušení antidopingových regulí na sebe sám prozradil fotografií na sociální síti. Trest mu vyprší v červenci příštího roku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články