Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Baumrtová má za sebou úspěšný rok, těší se na cukroví a pohádky

Praha – České plavání je na vzestupu. Jedním z důkazů pro toto tvrzení je mladá plavkyně Simona Baumrtová, která zazářila zejména na letošním mistrovství Evropy v krátkém bazénu. Znakařka z Chomutova na něm získala tři bronzové a jednu stříbrnou medaili. Nejvíce si však váží medaile z prvního mistrovství Evropy z roku 2010 a z mistrovství světa v tom samém roce, jak prozradila v pořadu Na slovíčko.

Baumrtová má za sebou úspěšný rok. Krom medailí z evropského šampionátu se může pochlubit i startem na nejprestižnější sportovní akci světa. "Londýnská olympiáda byla mou první v životě. Splnil se mi tím sen. Je to největší zážitek mé kariéry, když jsem přišla na start a slyšela jsem burácet kolem sebe tribuny, bylo to neskutečné," vzpomínala.

Medaile však sbírala na krátkém bazénu, kterých je v Česku většina. A zřejmě proto jsou v nich Češi úspěšnější. "Na trénink je lepší dlouhý bazén. Hlavně olympiáda se plave ve velkém bazénu, který má asi větší prestiž než krátký. Většina bazénů v Česku je krátkých, proto v nich asi máme více úspěchů."

Baumrtová se však nevěnuje jen sportu. "Studuji fyzioterapii na fakultě tělesné výchovy a sportu a letos mě čekají státnice. Má letní příprava se tedy bude ubírat spíše studijní cestou. V létě pak mám ještě mistrovství světa v dlouhém bazénu." V současné době se však těší na svátky.  "Nemůžu se dočkat Vánoc, těším se jako malá. Sezona byla náročná a dlouhá, čeká mě ještě škola a pak už jen cukroví a pohádky."

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články