Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Tradiční kalendář Dukly opět nafotil Jan Saudek

Praha - Kalendář armádního klubu Dukla je už každoroční tradicí a pro rok 2014 ho pošesté vytvořil známý fotograf Jan Saudek. Pózovali mu nejznámější sportovci ve službách armády včetně dvojnásobné olympijské vítězky Barbory Špotákové, která je na snímku s čtyřměsíčním synem Jankem dokonce v rouše Evině. Kalendář vyšel v nákladu 6 600 kusů a je neprodejný.

Fotogram Jan Saudek se sportovci Dukly
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Osmasedmdesátiletý Saudek fotil tradičně ve svém domácím ateliéru u slavné "plesnivé zdi", ale olympijského vítěze v moderním pětiboji Davida Svobodu také na střeše garáže, veslaře Ondřeje Synka u Vltavy u Karlova mostu či tenistku Andreu Hlaváčkovou před panoramatem Prahy.

Na fotografiích jsou také mistr světa v hodu oštěpem Vítězslav Veselý s golfistkou Klárou Spilkovou, atleti Pavel Maslák a Zuzana Hejnová, olympijský vítěz na horském kole Jaroslav Kulhavý, vodní slalomářka Štěpánka Hilgertová, skokan na lyžích Jan Matura s lyžařskou akrobatkou Nikolou Sudovou či snowboardistky Eva Samková a Ester Ledecká.

"Když jsem tam přišla, tak mi dali dárky i pro Janka, já jsem potom asi udělala všechno, co se po mně chtělo, možná i proto, že tam byla trochu tma," smála se Špotáková. Pro kalendář se fotila už popáté. "Asi jsem se ty roky postupně osmělovala, až jsem se osmělila úplně a šlo to už samo," dodala s úsměvem oštěpařka.

Pro Hejnovou to byla naopak premiéra. "Hodně jsem se pobavila, bylo to velmi příjemné focení," nechala se slyšet nejlepší atletka Evropy Hejnová. "A já jsem naštěstí dostal čokoládu, po které jsem celou dobu focení pokukoval," dodal v žertu Veselý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články