Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Synkův vítězný hattrick. Potřetí v řadě se stal nejlepším českým veslařem

Praha – Anketu o nejlepšího českého veslaře již potřetí v řadě ovládl Ondřej Synek. Třiatřicetiletý skifař si vítězství zajistil především díky triumfu na mistrovství světa a trofej pro nejlepšího domácího závodníka získal už pošesté v kariéře.

Vyhlášení ankety o nejlepší českou veslařskou posádku roku 2015 se uskutečnilo v Centru pohybové medicíny v Praze. O vítězi hlavní kategorie nebylo pochyb, neboť Synek se třetím triumfem na mistrovství světa v kariéře postaral o nejlepší český výsledek na vrcholné akci sezony.

"Se sezonou jsem stoprocentně spokojený, řekl bych nadstandardně. Ze začátku se mi nedařilo, ale zakončení bylo dobré. A veslování je sport víceméně jednoho závodu za rok a to je mistrovství světa nebo olympiáda," řekl Synek. "Letos s tím navíc byla spojená kvalifikace na olympiádu příští rok, takže spokojený jsem," doplnil třiatřicetiletý veslař.

Je nám líto, video expirovalo.
Synek: Se sezonou jsem stoprocentně spokojený

I proto, že se mu na začátku sezony nedařilo, jak byl zvyklý, cení si triumfu na MS ve francouzském Aiguebelette. "Hlavně to bylo více emotivní. Byla to i taková výzva. Nevěděl jsem před mistrovstvím, co od sebe očekávat. Jezdilo se mi ale dobře. Věděl jsem, že mám dobře natrénováno, ale že až takhle... Překvapil jsem i sám sebe," pousmál se Synek.

Nyní už se naplno připravuje na vrchol příští sezony, olympiádu v Riu de Janeiro. Po dvou olympijských stříbrech by rád získal vytouženou zlatou medaili. "Už jsme začali a držíme se osvědčených tréninků. Díky tomu mám i porovnání, vím, jestli jsme rychlejší nebo pomalejší. Zatím se daří dobře," řekl Synek.

Druhé místo v anketě obsadila skifařka Miroslava Knapková, která se od roku 2005 se Synkem střídá na první příčce. Za stříbrnou medailistkou ze světového šampionátu skončila čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Jan Vetešník, Ondřej Vetešník, která se desátým místem na MS kvalifikovala na olympijské hry v Riu.

Nejlepší juniorskou posádkou se stali Eduard Bezděk a Jan Cincibuch, kteří získali na dvojskifu stříbro na mistrovství Evropy a na MS skončili čtvrtí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články