Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Synek, Topinková i dvojka "bez" jsou ve finále Světového poháru ve veslování

Úlohu spolufavoritů splnili. Skifaři Ondřej Synek, Miroslava Topinková a dvojka bez kormidelníka Jakub Podrazil - Lukáš Helešic postoupili do finále závodu Světového poháru ve veslování v Rotterdamu. Doplnili tak dvojskif Lenka Antošová – Kristýna Fleissnerová, který si účast mezi šestici nejlepších ve třetím díle seriálu vybojoval už v pátek.

Ondřej Synek
zdroj: ČTK

Topinková a Podrazil s Helešicem byli v semifinále druzí, Synek třetí. "Semifinále se mic moc nepovedlo, ale ve finále do toho dám všechno," uvedl Synek.

Čtyřka bez kormidelníka Matěj Tikal, Matyáš Klang, Petr Melichar, Matěj Mach byla v opravné jízdě čtvrtá a čeká ji start ve finále B. O 7. až 12. místo bude bojovat i dvojskif lehkých vah Jan Cincibuch - Jiří Šimánek, který byl v semifinále šestý.

Pouze jeden a vítězný start si v Rotterdamu připsala dvojka bez kormidelníka lehkých vah Jan Hájek - Jiří Kopáč, do jejichž kategorie se přihlásily jen čtyři posádky. Češi v této neolympijské disciplíně porazili druhé Portugalce Tomase Barreta a Simaa Simoese o více než čtyři sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články