Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Spokojení a úspěšní skifaři se vrátili z MS

Praha - Dva dny po úspěchu na mistrovství světa ve veslování v korejském Čchungdžu se do Prahy vrátili skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková. Olympijští medailisté z Londýna si tentokrát prohodili role českých jedniček. Zlatou medaili získal Synek, Knapková vybojovala bronz. Oba spokojené závodníky teď čeká dovolená.

Třicetiletý Synek se na trůn pro nejlepšího světového skifaře vrátil po třech letech, poprvé se z titulu mistra světa radoval před třemi lety na Novém Zélandu. "První triumf byl emocionálnější, ale vážím si obou. Letos byl i trochu očekávaný," poukázal Synek na svou letošní dominanci. "Před třemi lety jsem navíc dokázal porazit silného Drysdala u něj doma."

V Koreji musel stejně jako Knapková a další veslaři bojovat s náročnými podmínkami. Vysokými teplotami, vlhkostí i časovým posunem. "Když jsme tam přijeli, tak to vypadalo, že v tom ani nepůjde závodit. Pak se počasí umoudřilo a šlo to," uvedl Synek.

Podobně to brala i Knapková, která se často složitě vyrovnává se změnou časového pásma. "Za bronz jsem ráda, startovní pole bylo hodně nabité. Získat medaili rok po olympiádě je vždy úspěch," řekla Knapková.

Je nám líto, video expirovalo.
Veslaři se vrátili z MS
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články