Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Soupeř mu očišťoval chyty. Krásné gesto, ocenil Ondra

Skvělé lezecké výkony a přátelská gesta. Adamu Ondrovi k medaili na SP v boulderingu pomohlo i sportovní gesto Yannicka Flohého, který před vypršením vlastního limitu vzdal snahu o zdolání třetího boulderu a očišťoval chyty pro následujícího závodníka. "Je skvělé vidět, že si přejeme a jednáme v duchu fair play," oceňoval Ondra.

"Hned po dolezení jsem s ním mluvil a říkal mi to, tak jsem mu samozřejmě děkoval. Výborně to připravil. Myslím, že atmosféra mezi námi navzájem je přejícná. Myslím, že by to udělal pro kohokoli." Není úplně neobvyklé, že si lezci čistí chyty sami, i když na to na velkých závodech mívají pomocníky. "Víme přesně, co chceme kartáčkem dočistit a co ofouknout," přiblížil Ondra.

Dnešní stříbro je pro něj osmnáctou boulderovou medailí ze Světového poháru. A to je lezení bez lana jeho slabší disciplínou ve srovnání s lezením na obtížnost. "Je to zábavná hra, kterou rád hraji, ale zároveň zůstávám nohama na zemi. Vím, že určitě nejsem nejkonzistentnější boulderista. Když mám štěstí jako dnes, tak můžu být i na bedně, můžu i vyhrát. Ale úplně klidně se mohlo stát, že bych vůbec nepostoupil do semifinále. Byl jsem tomu vlastně velmi blízko," přiblížil svůj vztah k boulderingu.

Jeho úspěch na Světovém poháru v Praze sledovaly zaplněné tribuny, kde nechyběla ani Ondrova manželka Iva a roční syn Hugo. "Výborně to vyšlo. Hugo má teď normálně jeden spánek, spí jen přes poledne. Ale semifinále ho vzbudilo, takže spal málo a dal si ještě další odpolední šlofíček. Tak nakonec vydržel až do konce finále. Hned po skončení jsem si ho pochoval a pozdravil se s manželkou, takže to bylo skvělé," vyprávěl Ondra.

Příští týden ho čeká závod Světového poháru v boulderingu v Brixenu. Pak se chystá na SP v obtížnosti do Villarsu a Chamonix. Vše směřuje k tomu, aby měl nejlepší formu na mistrovství světa v Bernu. Do té doby si odpustí oblíbené skály. "V Bernu je mistrovství světa jednotlivých disciplín, ale i olympijská dvojkombinace obtížnosti a boulderu. Bude to první možnost nominovat se na olympiádu. To je ten závod, o kterém tahle sezona je," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články