Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Snookerový mistr světa Williams splnil slib. Tiskovku po triumfu absolvoval nahý

Hrdý Velšan Mark Williams prožil pohádkový návrat na výsluní. Po 15 letech slaví titul mistra světa a v třiačtyřiceti letech se stal nejstarším šampionem od roku 1978. Oslava? Stylová. Před startem turnaje v Sheffieldu slíbil, že pokud vyhraje, svlékne se donaha. A vskutku, svůj slib na tiskové konferenci splnil.

Mark Williams na tiskové konferenci po triumfu na MS
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Málokdo věřil, že se mu to může ještě povést. A zřejmě si mnoho nadějí nedával ani sám Williams. Proto před šampionátem vyřkl slib. Na tiskovku se pak dostavil, jak jej pánbůh stvořil, jen s ručníkem kolem pasu, a i ten za stolem s mikrofony odložil.

"Teď to holt musím udělat, snad za to nebude žádný trest. A jestli vyhraju příští rok, udělám to zase," řekl třiačtyřicetiletý šťastný a dojatý Velšan.

Titul získal po dramatickém finále, ve kterém porazil 18:16 skotského rivala a čtyřnásobného mistra světa Johna Higginse. V partii ztratil vedení 14:7, ale nezlomilo ho to. Titul přidal k triumfům z let 2000 a 2003.

"A já už si myslel, že moje dny jsou sečteny. Před rokem jsem přemýšlel o tom, že skončím. A teď jsem jeden z nejstarších hráčů, který kdy mistrovství světa vyhrál. Neuvěřitelné," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články