Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Procházka odletěl do Thajska vstříc životnímu zápasu. Půjdu si pro titul, řekl rezolutně

Vstříc nejdůležitějšímu střetnutí v kariéře odletěl z Vídně do Thajska elitní český MMA bojovník Jiří Procházka. Po necelém měsíci v Asii se 11. června utká v Singapuru s Brazilcem Gloverem Teixeirou o pás šampiona světové organizace UFC v polotěžké váze.

Jiří Procházka
zdroj: ČTK autor: Toman Petr

Po dvou předchozích vystoupeních v UFC, která vyhrál před limitem, čeká Procházku vrchol dosavadní kariéry. "Už ten pocit výjimečnosti cítím, ale na druhé straně musím říct, že pro nás je každý zápas výjimečný," řekl devětadvacetiletý zápasník v Brně krátce předtím, než odjel na letiště do Vídně.

Překážkou v jeho cestě na trůn v prestižní organizaci UFC bude legenda tohoto sportu Teixeira. "Má za sebou skvělou kariéru a je to obrovský bojovník, z něhož mám sice respekt, ale nehodlám se s ním nijak mazat. Půjdu si prostě pro titul," prohlásil Procházka o dvaačtyřicetiletém protivníkovi.

Titulové zápasy jsou vypsané na pět kol po pěti minutách a Procházka si nemyslí, že by relativně vyšší věk soupeře měl být jeho zásadním handicapem. "Jsem připraven ho sejmout v prvním kole, ale v podstatě je mi to jedno, pokud by k tomu došlo třeba v posledním," podotkl Procházka.

Společně se dvěma trenéry bude až do 5. června pobývat v Thajsku na závěrečné přípravě, která je nejdelší v jeho kariéře a odpovídá významu blížícího se duelu. "V Thajsku budeme mít vytvořeny ideální podmínky pro závěrečné doladění formy. K dispozici nám budou tamní sparingpartneři, jejichž styl zápasení je podobný Teixeirovi. Vypilujeme kondici i techniku, a hlavně musíme připravit Jirkovu hlavu na jeho životní duel. Teď už půjde jen o detaily, skvělý základ pro úspěšný zápas jsme položili už doma," konstatoval kouč Martin Karaivanov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články