Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Primátorky se kvůli záplavám pojedou až v září

Praha - Jubilejní stý ročník veslařských Primátorek se o tomto víkendu v Praze neuskuteční. Pořadatelé musejí závody, na nichž se měli představit i olympijští medailisté Miroslava Knapková a Ondřej Synek, kvůli záplavám odložit, nový termín byl stanoven na 20. až 22. září. "Voda zaplavila loděnice veslařských klubů a za takové situace by nebylo možné Primátorky uskutečnit ani v případě, že by hladina Vltavy rychle opadla," řekl organizátor závodu a předseda Českého veslařského klubu Josef Blecha.

"Očekává se, že minimálně ještě dva dny budou podmínky na Vltavě podobné jako nyní. A až voda opadne, tak bude na náplavkách deset centimetrů bahna," konstatoval Blecha.

Proto nebude možné upevnit startovací zařízení a bójky v zatáčce pod Vyšehradem. "Kdyby se jelo, museli bychom vše začít stavět ve čtvrtek a horní hranice průtoku pro upevnění bójek je 400 kubíků," podotkl Blecha.

Zrušení Primátorek oficiálně potvrdili i zástupci agentury Mather Activation, která se na pořádání závodu podílí.

Primátorky se stejně jako v roce 2006, kdy byla zvýšená hladina Vltavy a závod musel být z podobného důvodu poprvé v historii přesunut, uskuteční v září. "Chtěli jsme se hlavně vyhnout termínové kolizi s mistrovstvím světa na divoké vodě, které se bude konat v Praze," uvedl PR manažer Tomáš Leixner Mather Activation. Slalomáři by se měli v Troji utkat o světové tituly od 11. do 15. září.

Třídenní program Primátorek měl začít pátečním závodem univerzitních osmiveslic, jehož se měla zúčastnit i posádka anglické Cambridge.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články