Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ondra ve finále lezení na obtížnost podklouzl a na SP v Innsbrucku skončil osmý

Adamu Ondrovi se na Světovém poháru v Innsbrucku nevydařilo finále lezení na obtížnost, po brzkém uklouznutí skončil poslední osmý. Osmadvacetiletý český favorit předtím vyhrál kvalifikaci i semifinále a na velkých akcích v této disciplíně neprohrál od roku 2018, kdy byl druhý na mistrovství světa právě v Innsbrucku.

Ondra startoval ve finálové osmičce jako poslední. Poprvé uklouzl už zhruba po minutě lezení a zůstal viset na levé ruce, o několik desítek sekund později se už na stěně neudržel. Z vítězství se radoval domácí Rakušan Jakob Schubert.

Česká naděje pro olympijské hry v Tokiu, kde se však bude soutěžit v kombinaci, tak zaznamenala nejhorší umístění v obtížnosti od desáté příčky na SP v roce 2015.

Brněnský rodák Ondra v Innsbrucku nestartoval ve své druhé silné disciplíně boulderingu, v níž vyhrál úvodní dva letošní závody SP. Český lezec chtěl šetřit rameno, které si poranil právě při druhém triumfu v Salt Lake City.

Do semifinále vedle Ondry postoupili také Martin Stráník a Eliška Adamovská, kteří obsadili shodně dvanácté místo. Další tři závody SP v lezení na obtížnost jsou naplánované na červenec ještě před zahájením OH v Tokiu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články