Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ondra dokázal zvítězit na SP v boulderingu v Meiringenu

Sportovní lezec Adam Ondra dokázal potvrdit svou kvalifikační výhru na SP v boulderingu ve švýcarském Meiringenu. Ovládl i hlavní závod, když byl nejlepší z výběrové šestice. Za ním skončila trojice Japonců. Na stupně vítězů mistra světa v boulderingu z roku 2014 doprovodili Jošijuki Ogata a Tomoaki Takata.

S českou olympijskou nadějí a mistrem světa v boulderingu z roku 2014 postoupili do závěrečných bojů čtyři Japonci  Tomoaki Takata, Jošiuki Ogata, Sohta Amagasa a Kokoro Fudžii  a Američan Nathaniel Coleman. 

"Bylo úžasné si tady zase zazávodit. I když tu nebyli žádní diváci, sami závodníci tu udělali skvělou atmosféru. Byla rozhodně hodná Světového poháru. Pocit, když jsem topoval poslední boulder a hala v podstatě bouřila, byl nepopsatelný. Určitě si ho budu ještě dlouho pamatovat," pochvaloval si Ondra, který se chystá na olympijskou premiéru sportovního lezení v Tokiu.

"Mám velkou radost, je to velká spokojenost. Hodně jsem se na tenhle závod připravoval, i vzhledem k letošnímu velkému cíli vnímám bouldering jako možná nejdůležitější disciplínu. Proto jsem se celý loňský rok a letošní jaro věnoval odstranění mých slabých stránek v boulderingu," uvedl Ondra, kterého na olympijských hrách čeká kombinace složená z boulderingu, lezení na rychlost a na obtížnost, které je jeho parádní disciplínou.

Je nám líto, video expirovalo.
Adam Ondra potvrdil, že má formu

"Na závod jsem se moc těšil, závodilo se tu vlastně po dvou letech. Byl to jeden z mála závodů před olympijskými hrami. Další mě čeká koncem května v Salt Lake City, snad se uskuteční a budeme tam moct startovat," prohlásil Ondra.

Osmadvacetiletý český lezec obhajuje v boulderingu konečné druhé místo z ročníku 2019, pohárové pořadí ovládl v roce 2010. V minulé sezoně SP se kvůli pandemii koronaviru uskutečnil jen jeden závod v lezení na obtížnost, který brněnský rodák v Brianconu v roli obhájce pohárového prvenství v disciplíně vyhrál.

SP v sportovním lezení v Meiringenu (Švýcarsko) - bouldering:

Muži: 1. Ondra (ČR), 2. Ogata, 3. Takata (oba Jap.), ...90. Jeliga (ČR).

Ženy: 1. Nogučiová (Jap.), 2. Grossmanová (USA), 3. Lukanová (Slovin.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články