Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Omarov bere bronz jako první krůček k olympijskému úspěchu, medaili věnoval zesnulému trenérovi

Dlouhých čtrnáct let čekal český zápas na medailovou radost z velké akce. Na bronzový úspěch Marka Švece z roku 2009 navázal v Záhřebu Artur Omarov. Dagestánský rodák v rozhodujícím duelu kategorie do 97 kg porazil Gruzínce Kobliašviliho a dočkal se životního úspěchu.

"Pro nás je to hrozně důležitá medaile a první krůček k té vysněné olympiádě. Po čtrnácti letech je to pro mě samozřejmě určité zadostiučinění. Přišlo to v pravý moment, ale teď musíme ještě ladit formu na MS," uvedl Omarov.

Jen slova chvály měl pro svého svěřence trenér Václav Scheiner. "Čtrnáctý start na Evropě, a konečně medaile. Už to muselo přijít. Pro mě je důležitá hlavně stabilita výkonů, že dokáže pravidelně porážet nejlepší protivníky. Beru to jako příslib i směrem k Paříži," hodnotil Scheiner.

"Oceňuji hlavně to, že dokázal porazit medailisty z velkých akcí včetně olympijských her. Věřím, že teď se to konečně zlomilo a Artur je vyrovnaným soupeřem, který může brát medaili i na mistrovství světa nebo olympiádě," dodal předseda zápasnického svazu Robert Mazouch.

Vyrovnaný souboj s Kobliašvilim rozhodly po výsledku 1:1 až pomocné body. "Oba jsme věděli, že máme dobrou obranu v parteru, a paradoxně jsme chtěli jít první na zem. Z mé strany to bylo takticky zvládnuté na výbornou, ale z pohledu diváka to asi moc atraktivní nebylo," přiznal Omarov.

První velkou medaili věnoval čtyřiatřicetiletý zápasník zesnulému trenérovi Germanu Chutornymu. "Všechny moje medaile dostává rodina a manželka, která to se mnou vždycky prožívá. Ale snad mi odpustí, když tuhle věnuji svému bývalému trenérovi Chutornymu, který letos v lednu zemřel," uzavřel Omarov.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články