Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Mladé pozemkářky získaly ve Vídni evropské zlato, ve finále porazily Bělorusko

Vídeň - Po dlouhých dvaceti letech vyhrály české juniorky znovu mistrovství Evropy v halovém pozemním hokeji. Ve finále turnaje ve Vídni porazily Bělorusko na nájezdy 2:1 zejména díky skvělému výkonu nejlepší brankářky šampionátu Terezy Kopřivové, která v rozstřelu pochytala všechny tři pokusy soupeřek.

Na takový úspěch české juniorky ani zdaleka nepomýšlely. Na šampionátu ve Vídni byly nejmladším týmem, přesto neprohrály ani jeden zápas. "Holky jsou mladý, ale dokázaly se semknout a hrát jako tým," uvedl trenér výběru Petr Novák.

Ve finále navíc Češky prokázaly i psychickou odolnost. Po gólu běloruské kapitánky Filipovichové z jedenácté minuty musely skóre dotahovat. Na začátku druhé půle ale soupeřky zatlačily a Natálie Nováková vyrovnala na 1:1.

Je nám líto, video expirovalo.
České juniorky získaly po 20 letech zlato na ME v halovém hokeji

Pak už v základní hrací době gól nepadl a o titulu tak rozhodly nájezdy. V nich zařídila Češkám vedení ve druhé sérii Anna Kolářová. "Nechtěla jsem jít, nevyšel mi turnaj a necítila jsem se na to. Před nájezdem ze mě ale všechno spadlo a nakonec to dobře dopadlo," přiznala Kolářová.

Naopak všechny běloruské pokusy vychytala nejlepší brankářka turnaje Tereza Kopřivová. "Je to moje první zlato v jakékoliv reprezentaci, předtím jsme byly druhé a třetí. Takže jsem obrovsky šťastná," řekla Kopřivová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články