Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

MČR v běhu na kolečkových lyžích vrcholilo na Ještědu. Vyhráli Šrail a Smutná

Liberec – Pořádně náročné stoupání s finišem na Ještědu. Tak vypadal závěrečný podnik mistrovství České republiky v běhu na kolečkových lyžích. Na dvanáctikilometrové trati se představily téměř všechny domácí hvězdy a z vítězství se nakonec radovali Jan Šrail a Kateřina Smutná.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Ještěd na MČR v běhu na kolečkových lyžích dorazili první Šrail a Smutná

V elitní kategorii mužů do závodu nastoupili třeba Lukáš Bauer nebo loňský mistr Martin Jakš, brzy ale ostatním unikli veterán Stanislav Řezáč s Janem Šrailem. O vteřinu dříve nakonec cílem projel druhý jmenovaný, který tak přidal další vítězství k sobotnímu triumfu na 15 kilometrů volnou technikou ve Vesci

"Pořád jsem si hlídal mírný rozestup, takže jsem věděl, že když včas nastoupím, tak bych měl Standovi trochu poodjet," řekl po vítězství na závodě klasicky s hromadným startem Šrail. Bronzovou pozici obsadil Adam Fellner. 

Dlouhodobě nejlepší český lyžař Bauer, který v nadcházející sezoně bude opět kombinovat dálkové běhy a Světový pohár, skončil s odstupem dvou minut devátý, Jakš byl až šestnáctý.

Mezi ženami nedala soupeřkám šanci Kateřina Smutná, která léta reprezentovala Rakousko, v nové sezoně ale opět oblékne český dres. Druhou Sandru Schützovou porazila skoro o dvě minuty.

"Víceméně se budu věnovat maratonům jako poslední dva roky. A když mi zbyde čas a budu mít chuť, tak si zajedu Světový pohár a mistrovství světa," prozradil třiatřicetiletá Smutná.

Víkendových závodů se nezúčastnila nejlepší Češka v minulém ročníku Světového poháru Petra Nováková.

Mistrovství ČR v běhu na kolečkových lyžích v Liberci - běh do vrchu na 12 km klasicky s hromadným startem:

Muži: 1. Šrail (Nové Město na Moravě) 41:56,0, 2. Řezáč (Silvini Madshus Team) -1,0, 3. Fellner (Fenix Ski Team Jeseník) -14,4.

Ženy: 1. Smutná (Dukla Liberec) 47:22,1, 2. Schützová (Jilemnice) -1:50,8, 3. Beroušková (SC Plzeň) -2:58,4.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články