Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Krpálek po zranění vybojoval bronz na Grand Prix v Záhřebu

Záhřeb - Judista Lukáš Krpálek se po devítiměsíční pauze zaviněné zraněním vrátil na tatami bronzovou medailí na Grand Prix v Záhřebu. Nevyšel mu jen čtvrtfinálový souboj s Ivanem Remarencem ze Spojených arabských emirátů, v duelu o bronz pak porazil světovou trojku Němce Karla-Richarda Freye. Dalším sedmi Čechům se příliš nedařilo, maximem bylo deváté místo Michala Horáka ve váze nad 100 kilogramů a Pavla Petřikova do 60 kilogramů.

Krpálek, který na podzim podstoupil operaci kolena, začal výhrami na ipon nad Estoncem Grigorim Minaskinem a Ukrajincem Dmytrem Lučinem. Jenže ve čtvrtfinále brzy s Remarencem prohrával na juko a musel začít riskovat. Toho soupeř využil ke kontrachvatu a připsal si cenný skalp světové jedničky.

V opravách však Krpálek předvedl vydařený chvat proti Maďarovi Miklósi Cirjenicsovi. Následoval duel o bronz s Freyem, kterého v předchozích dvou soubojích na turnajích vždy porazil. Zvládl to i tentokrát, ačkoli prohrával, ovšem dvě minuty před koncem mu vyšel chvat a slavil medaili.

Kromě Krpálka se po téměř roce vrátil po zranění i Alexandr Jurečka, ovšem měl smůlu, že hned v prvním souboji dostal ve váze do 90 kilogramů druhého muže světového žebříčku a pozdějšího vítěze Krisztiana Tótha. Soupeři z Maďarska nestačil a podlehl na ipon po nasbíraných trestech za pasivitu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články