Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Zraněný Krpálek se v jídle neomezuje, návrat do kimona plánuje v lednu

Praha - Prožil životní sezonu se špatným koncem. Judista Lukáš Krpálek se v ní stal mistrem Evropy a světovým šampionem, ale na listopadovém soustředění v Japonsku si poranil meniskus a musel s kolenem na operaci. Do přípravy by se měl zapojit na konci ledna a věří, že do dubnového mistrovství Evropy bude připraven.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Na začátku prosince měl v Japonsku naplánovaný start, ale při tréninku se zranil. Prasklo mu v koleně a zůstal ležet na zemi, odnést ho museli na nosítkách. Od té doby ho bolest omezovala, na vyšetření v Praze mu lékaři zjistili prasklý meniskus a doporučili operaci.

"Nejdřív jsme to zkoušeli léčit plazmou, to moc ale nezabíralo, bolelo to daleko víc, tak jsme se rozhodli, že bych měl radši na operaci jít, protože by se to mohlo utrhnout úplně a pak bych s tím mohl mít problémy v průběhu sezony. Tak mi odebrali kus menisku a doufám, že se co nejdřív uzdravím a budu moci začít trénovat," řekl Krpálek před vyhlášením ankety Sportovec roku.

Před operací trpěl více než týden, než přiletěl domů, trénink omezil pouze na posilovnu. "Už jsem jenom čekal na odlet, nemohl jsem na noze stát," vzpomínal. Nyní chodí o berlích. "Nicméně stalo se to v nejlepší možnou dobu. Kdyby to přišlo před mistrovstvím Evropy nebo světa, bylo by to horší. Nemám se kam hnát, takový průšvih to není, aspoň mám důvod, proč si dát chvíli pauzu a dát se do kupy," uvedl. "A budu se těšit o to víc," doplnil.

Pokud vše půjde podle plánu, na konci ledna začne trénovat a v únoru opět odletí do Japonska, znovu na měsíc. "Snad už se budu rvát naplno, chtěl bych do kimona co nejdřív," přál si. Nyní může jen posilovat horní polovinu těla. "Za týden snad zapojím kolo a pomalu nohu začnu zatěžovat. Teď jí ulevuji, proto pajdám o berlích," vysvětlil.

Přes Vánoce si alespoň dopřeje pochutiny, šidit se nebude. "Těším se na všechno jídlo, co teď do sebe budu cpát. Ale o to těžší pak bude to shodit, váha mi jde výš a výš," podotkl s úsměvem. Nyní prý má asi 111 kilogramů. "Ale snažím se jíst pořádně, abych to co nejlíp uzdravil, jím úplně všechno, neomezuju se. A nejvíc se těším na řízek s bramborovým salátem, těším se i na kapra," řekl.

Motivaci shodit váhu ale bude mít velkou, vždyť jako judistická hvězda chce v Riu 2016 vybojovat olympijskou medaili. "Ta je největší prioritou, jako jediná mi chybí. Musím dát maximum do přípravy, budu doufat, že v příští sezoně se mi bude dařit, abych se nominoval," řekl. Důležité také bude, aby nechyběl mezi nasazenými, a tudíž měl i lehčí los. "Proto se chci připravit na turnaje a vítězit," dodal Krpálek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články