Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kozelská-Fenclová při regatě na Mallorce přes zlomený stěžeň uspěla

Mallorca - Jachtařka Veronika Kozelská-Fenclová skončila dvanáctá v olympijské třídě Laser Radial v regatě Trofeo Princesa Sofia na Mallorce. Kvalifikovala se díky tomu na Světový pohár od 20. dubna ve francouzském Hyéres, což dokázal také Ondřej Teplý, třiadvacátý ve třídě Finn.

Veronika Kozelská-Fenclová
zdroj: ISIFA autor: Mark Dadswell

Kozelská-Fenclová, která zatím jako jediná jachtařka vyjela pro Česko místo na olympiádě v Riu de Janeiro 2016, ztrácela na Mallorce na nejlepší v rychlosti. "S výsledkem jsem ale celkem spokojená," uvedla a dodala: "Mohlo být i lépe, ale párkrát jsem nebyla přesně tam, kde jsem měla být, a udělala jsem pár chyb. Prostě to ještě není úplně ono, musím dál tvrdě trénovat."

Ze začátku regaty vál silný severozápadní velmi nestabilní vítr a závodníci trávili na vodě hodně času. "První den jsem byla osm hodin na vodě," podotkla Fenclová a řešila i nepříjemnost. "Zlomila jsem stěžeň. Naštěstí mezi rozjížďkami a stačila ho vyměnit. Ještě aby ne, když jsem na to měla asi čtyři hodiny," řekla.

Pátá z loňského mistrovství světa Kozelská-Fenclová se snaží skloubit vrcholový jachting s péčí o syna Matyáše. "Letos budou fungovat hlavně babičky, zde jsem Matýska měla jen v době tréninku. Do Hyéres pojedu také sama a nevezmu ho z bezpečnostních důvodů ani do Ria, kam se chystám v létě na předolympijskou regatu a na trénink," uvedla závodnice.

Peníze na přípravu zkouší sehnat i formou sbírky, tzv. crowdfundingem, s cílovou částkou deseti tisíc dolarů (asi 250 tisíc korun). "Chtěla bych si vylepšit svůj výsledek z Londýna, a proto potřebuji co nejvíce trénovat v místě konání Her," řekla devátá z Her v roce 2012.

Ve třídě Finn skončil český junior roku 2014 Ondřej Teplý na Mallorce na 23. místě, veterán Michael Maier byl padesátý. Ve třídě Laser obsadil Viktor Teplý 61. místo a Karel Lavický byl ve windsurfingové RS:X čtyřicátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články