Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Koukal se zaměří na trénink, do čtyř let chce být v první desítce

Brno - Nejlepší český badmintonista Petr Koukal plánuje, že v příštím roce absolvuje omezený počet turnajů a bude se soustřeďovat na tvrdou přípravu. Své snažení v delším časovém horizontu směřuje sedmadvacetiletý olympionik, který překonal zhoubné nádorové onemocnění varlete, až k olympiádě v roce 2016 v brazilském Riu de Janeiru. Koukal si dal za cíl se do čtyř let probojovat až do první světové desítky. Momentálně mu v žebříčku dvouher patří 83. místo.

Petr Koukal
zdroj: ČT4

"Příští rok bude pro mě odpočinkový. Chci si jej užívat. Částečně také proto, že vrcholem bude až v srpnu mistrovství světa. Nemusím proto nikam spěchat," řekl Koukal, který chce sezonu věnovat kvalitnímu tréninku. "Nemáme žádnou olympijskou kvalifikaci. Nejsou na mě žádné tlaky," pochvaluje si Koukal. Omezením turnajových startů mu zůstane více financí na přípravu.

"Velké žebříčkové ambice v příštím roce nemám. Spíše chci rok věnovat tomu, abych natrénoval taková kvanta, která mi vystačí na další dvě sezony před olympiádou," vysvětlil svůj plán Koukal.

Po doléčení nádorového onemocnění spojeného se třemi chemoterapiemi se Koukalovi podařilo v letošním roce splnit si sen v podobě startu na olympijských hrách. V Londýně byl dokonce vlajkonošem české výpravy.

"Poslední rok a půl byl z mého pohledu šílený. Kvalifikace na olympijské hry mi sebrala hodně sil i času," připomíná Koukal. Při ohlédnutí má dle svých slov před očima strašný "blázinec", spoustu cestování a start na 29 turnajích po celém světě. "Zároveň ale vidím zcela zaplněný olympijský stadion. Tuto vzpomínku umocňuje pocit, že jsem nesl českou vlajku. Nedokážu si představit, jaké by to bylo, kdyby mi můj cíl nevyšel," bilancuje Koukal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články