Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kordisté Pokorný a Rubeš postoupili z kvalifikace, judista Petr skončil pátý

Tchaj-pej (Tchaj-wan) - Čeští kordisté Richard Pokorný a Martin Rubeš postoupili na letní univerziádě z kvalifikace. Judista Ivan Petr, který absolvuje i mistrovství světa, bude odlétat namotivovaný. V kategorii do 81 kilogramů vyhrál čtyřikrát na ipon díky osobitému stylu držení. V semifnále ho zastavil až Rus Lapiganov. Souboj o bronz proti Němci Gutschemu byl pak vyrovnaný jen chvíli, Petrova první univerziáda tak skončila pátým místem.

Jako Dumasovi mušketýři procházeli úvodními skupinami univerziády čeští kordisté. Boje o přímý postup mezi 64 nejlepších akademických spermířů zvládli oba dobře. Pokorný s bilancí čtyř výher a dvou proher. Turnajová pětka Rubeš dokonce bez jediné ztráty, když porazil i favorita Naritu z Japonska a dlouholetého soka Maďara Šiklóšiho.

Judista Petr skončil pátý. "Gutschemu se povedlo nastoupit do chvatu, vystihl moment a vyhodil mě perfektně. Bohužel," komentoval český judista Němcův přehoz, který přišel po minutě.

Domácí volejbalisté Tchaj-wanu na úvod prohráli, nevedlo se ani USA

Pět tisíc fanoušků přišlo na první zápas povzbudit volejbalisty domácího Tchaj-wanu. Francie ale byla úspěšnější v útoku i v obraně, kde si připsala o 11 bodových bloků víc než soupeř. Tchaj-wan tak prohrál na úvod turnaje 1:3 na sety.

K vítěznému konci nedotáhli dobře rozehraný zápas ve skupině A ani hráči Spojených států amerických. Proti Japonsku vedli už 2:0 na sety, ale pak doplatili na zbytečné chyby. Naopak soupeř si ve správný čas pomohl body přímo ze servisu a zvítězil 3:2.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články