Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Konečný se stal oficiálním vyzyvatelem Dzinziruka

Berlín - Český profesionální boxer Lukáš Konečný je blízko vysněnému zápasu o titul mistra světa organizace WBO s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem. Jedna z hlavních světových organizací jej oficiálně jmenovala vyzyvatelem současného držitele světového pásu v lehké střední váhové kategorii. Dvaatřicetiletý Konečný v pátek v Ústí nad Labem porazil ve svém jubilejním padesátém zápase v profiringu Husseina Bayrama z Francie a obhájil titul mistra Evropy. Zároveň získal pás interkontinentálního šampiona WBO, jenž mu zajistil právo utkat se s Dzinzirukem.

"Už v neděli mi říkal trenér Dirk Dzemski, že by se tak mělo stát, a v pondělí jsem o tom mluvil i s manažerem. Teď je to ale oficiální," řekl Konečný. "Dzinziruk prý dokonce nechce do té doby, než se utká se mnou, s nikým jiným boxovat," uvedl dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa.

Konečný se s Dzinzirukem již jednou utkal, v dubnu 2008 s ním zápas o titul mistra světa WBO v Drážďanech prohrál. Podle mnohých odborníků ale Ukrajinec, který rodáka z Brna zřejmě podcenil, vyhrál na body neprávem. Od té doby český boxer sní o odvetě, které by se nyní měl dočkat.

K očekávanému duelu by ale nemělo dojít v nejbližší době. "Doufám, že to bude až na podzim. Čím později, tím lépe. Teď potřebuju oraz, alespoň dva měsíce," přiznal Konečný. Již v závěru minulého týdne ale mluvil o tom, že by k zápasu došlo zřejmě v USA, kde Dzinziruk v současnosti boxuje. O dějišti duelu však rozhodne dražba mezi manažery obou sportovců. "S manažerem jsme se o tom, zda se bude zápas snažit získat, ještě nebavili. Uvidíme," dodal Konečný, který vyhrál 47 z 50 zápasů mezi profesionály.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články