Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Klammert prohrál v Budapešti boj o bronz

Nadějný český judista David Klammert prohrál na Grand Prix v Budapešti v boji o bronz se Srbem Aleksandarem Kukoljem a skončil celkově pátý.

David Klammert
zdroj: ČTK autor: David Šváb

Čtyřiadvacetiletý český reprezentant potvrdil dobrou formu, o medaile bojoval už na čtvrtém letošním turnaji. Po výhrách nad Rumunem Cristianem Bodirlauem a Gruzíncem Giorgim Papunašvilim zaváhal až ve čtvrtfinále s Maďarem Krisztianem Tóthem, světovou osmičkou, a to v prodloužení na wazari.

V opravách si český reprezentant vyšlápl na Japonce Šoičira Mukaie, kterého porazil na ipon už za 29 vteřin. Do klání o bronz tak mohl jít s odhodláním, ale proti němu stál velmi těžký soupeř. Klammert ještě nikdy Kukolje neporazil, svedli spolu boj na velkých akcích dvakrát a dvakrát byl úspěšnější Srb. I tentokráte začal lépe. Na Klammerta zkoušel zadní úchop a dostal se do vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Klammertovi těsně unikla medaile z Grand Prix v Budapešti

Český judista rychle kontroloval a minutu před koncem nevyužil velkou šanci na povedený chvat. Ani jeden z bojovníku na tatami nebyl napomínán, zápolilo se aktivně, a tak rychle ubývaly síly. Půl minuty před koncem zaútočil Srb a Klammert nestačil zareagovat.

Dalším Čechům se v Budapešti tolik nedařilo. David Pulkrábek došel ve váze do 60 kg do osmifinále stejně jako Jakub Ječmínek v kategorii do 73 kg. Pavel Petřikov vypadl ve váze do 66 kg hned v prvním kole. Stejný osud potkal i Jaromíra Musila a Ivana Petra ve váze do 81 kg, Jiřího Petra v devadesátkách a Michala Horáka ve stovkách.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články