Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kajakář Prskavec má bronz z ME

La Seu de Urgell (Španělsko) - Teprve osmnáctiletý kajakář Jiří Prskavec vybojoval na mistrovství Evropy ve vodním slalomu ve španělském Seu bronzovou medaili a postaral se o jediný individuální cenný kov pro českou výpravu. Talentovaného syna stejnojmenného bývalého skvělého kajakáře předčili pouze italský mistr světa Daniele Molmenti a domácí Samuel Hernanz. Prskavec, který se loni stal juniorským mistrem Evropy a skončil třetí na olympiádě mládeže v Singapuru, získal cenný kov na své první velké seniorské akci. Bronz dnes získala také hlídka kanoistů, v sobotu vyhráli závody týmů kajakářky a deblkanoisté.

Prskavec vzbudil respekt u soupeřů už senzačním triumfem v pátečním čtvrtfinále a dnes navázal v nejnabitější kategorii na rok starý bronzový úspěch Vavřince Hradilka. Tomu se v Seu nepodařilo zopakovat ani účast mezi deseti finalisty, protože v semifinále si připsal čtyři trestné sekundy za dotyky branek a skončil sedmnáctý. K životnímu úspěchu Prskavcovi pomohlo zaváhání francouzského favorita Fabiena Lefévra, jenž jako poslední mohl mladého českého kajakáře z medailových pozic odsunout. Lefévre však hned v úvodu své jízdy neprojel branku.

Prskavec ztratil na úřadujícího světového šampiona Molmentiho 1,45 sekundy, za stříbrným Hernanzem zaostal o devět desetin. Další dva čeští vodáci v dnešním finálovém bloku na medaile nedosáhli. Kanoisté Stanislav Ježek i Kateřina Hošková obsadili shodně šesté místo.

Mezi kanoisty triumfoval v Seu zkušený Francouz Tony Estanguet, dvojnásobný olympijský vítěz, ve stejné kategorii žen si evropské zlato vyjela jeho krajanka Caroline Loirová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články