Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jurečka má bronzovou formu, podruhé byl třetí na Grand Slamu

Moskva - Český judista Alexander Jurečka obsadil třetí místo na Grand Slamu v Moskvě. V kategorii do 90 kilogramů tak navázal na bronz z květnového Grand Slamu v Baku a z nedávné univerziády. Jurečka v Moskvě prohrál jen s Erkinem Donijorovem z Uzbekistánu. Naopak Ázerbájdžánce Šahina Gahramanova a Rusy Magomeda Vakajeva a Jurije Panasenkova porazil na ippon.

Proti Panasenkovi v duelu o bronz však byl pod velkým tlakem. Ale odolal a v posledních sekundách utkání použil techniku o-uči-gari. "Souboj s domácím Panasenkovem byl velice těžký. Ohromně mi pomohli kluci z týmu, kteří překřičeli celou fandící halu," řekl Jurečka.

Na medaili mohl útočit také Jaromír Musil ve váze do 81 kilogramů, ale v opravách neuspěl a skončil na děleném sedmém místě stejně jako v sobotu v nejlehčí váze Pavel Petřikov.

České judo si pak z Moskvy odváží ještě dvě devátá místa v podání Jaromíra Ježka (81 kg) a jediné Češky na turnaji Aleny Eiglové. Ta v kategorii do 70 kilogramů sice nejprve na ippon porazila Lynn Mossongovou z Lucemburska, pak ale nestačila na Nizozemku Lindu Bolderovou, která vybojovala bronz.

Českou reprezentaci čeká před srpnovým mistrovstvím světa v Brazílii závěrečné soustředění v Soči, kde se k týmu připojí i největší favorit na medaili Lukáš Krpálek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články