Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Judistům se na ME nedaří, Ječmínek s Petrem vypadli v prvním kole

Varšava - Českým judistům se na mistrovství Evropy zatím nedaří, nic na tom nezměnil ani druhý soutěžní den. Jakub Ječmínek ve váze do 73 kilogramů a Ivan Petr v kategorii do 81 kilogramů vypadli hned v prvním zápase.

Judista Jakub Ječmínek
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Ječmínek nestačil na Akila Gjakovu z Kosova, který je v žebříčku na 41. místě, o dvacet příček výše než český reprezentant. V polovině duelu Gjakova skóroval wazari a následně se ubránil.

"Celou dobu měl lepší útok a ode mě byl začátek opatrný. Rozhodla nakonec jediná pořádná akce za celý zápas. Soupeř šel do chvatu, já myslel, že ho přebírám a okontroval jsem ho. Pak jsme minutu bojovali na zemi, a až když jsem se zvedl, zjistil jsem, že to bylo pro něj," litoval Ječmínek.

"Je to zklamání, protože na to dlouho trénujeme, a nakonec je za čtyři minuty konec. Naštěstí máme ještě jednu šanci, kdy můžeme v neděli zabojovat jako celý tým. V družstvech musím podat daleko lepší výkon," dodal čtyřiadvacetiletý judista USK Praha.

Petr prohrál s Francouzem Papem Doudou Ndiayem, který je na světovém žebříčku na 35. místě a nedávno získal bronz na Grand Slamu v Paříži. Dlouho se s ním statečně pral, ale v polovině duelu neubránil Francouzovu uči-matu a prohrál na ipon.

"Nechtěl jsem prohrát hned první zápas, ale nedařilo se mi na úchopu. Věřil jsem, že v druhé půlce zápasu na tom budu lépe, ale bohužel jsem si nepohlídal jeho uči-matu, i když jsem věděl, že ji udělá. To byla velká chyba," připustil Petr.

Podle reprezentačního trenéra Petra Laciny se alespoň projevily nedostatky, které oba čeští reprezentanti mají. "U Ječmínka je tam silová rezerva, což se dá jednoduše dohnat a při jeho technických kvalitách to není takový problém," řekl Lacina. "Ivan Petr má styl trochu úzký a musí zapracovat na technice. Z toho pohledu na Francouze neměl, i když na něj vletěl zhurta," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články