Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Judista Pulkrábek získal bronz v chorvatském Záhřebu

Jako každý rok má série World Tour v judu zastávku v chorvatském Záhřebu. Zároveň se jedná o druhou kvalifikační soutěž na olympijské hry do Tokia 2020. Český zástupce David Pulkrábek vybojoval v Záhřebu bronz, když v rozhodujícím zápase překonal kazašského judistu Rustama Ibrajeva. 

Japonec Abe poráží ve finále Puliajeva z Ruska
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Vít Šimánek

Čtyřiadvacetiletý Pulkrábek býval velkým talentem, v roce 2010 získal zlato na olympiádě mládeže a je vicemistrem Evropy kadetů. V dospělé kategorii však na výraznější úspěch čekal. V poslední době se ale dostal do velmi dobré formy, v červnu byl stříbrný na Evropském poháru v Bělehradu a nyní zazářil v Záhřebu.

Z šesti zápasů vyhrál pět a všechny na ipon před časovým limitem. V 1. kole porazil Žaksybeka Ženisbeka z Kazachstánu, následně Maročana Issáma Bassúa, poté Otara Bestajeva z Kyrgyzstánu a ve čtvrtfinále si poradil s Britem Ashleyem McKenziem.

Až v semifinále jeho jízdu přibrzdil Američan Adonis Diaz. Jenže rozjetý Pulkrábek se opět vzchopil a v duelu o bronz porazil Kazacha Rustama Ibrajeva, když vedl na wazari, dobře se bránil a v závěru zápas ukončil iponem.

Je nám líto, video expirovalo.
Pulkrábek skončil v Záhřebu na pódiu

Další český reprezentant Pavel Petřikov ve váze do 66 kilogramů vyhrál jeden zápas, v osmifinále ho ale v prodloužení udolal Moldavan Denis Vieru.

V Záhřebu se představí ještě Jakub Ječmínek, Ivan Petr, Jiří Petr, Jaromír Musil, David Klammert a Michal Horák. Oproti původním plánům na turnaji chybí největší česká hvězda Lukáš Krpálek, který po náročné přípravě odložil start olympijské kvalifikace až na 12. srpna, kdy nastoupí na Grand Prix v Budapešti.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články