Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Judista Krpálek v generálce na olympiádu vyhrál EP v Praze

Praha - Český judista Lukáš Krpálek vyhrál Evropský pohár v Praze. V generálce na olympijské hry v Londýně ovládl kategorii do 100 kilogramů, když v semifinále zdolal světovou jedničku Maxima Rakova z Kazachstánu a ve finále jeho krajana Viktora Demjaněnka.

Lukáš Krpálek
zdroj: AP autor: Markus Schreiber

Krpálek vstupoval do turnaje v pražské hale Podvinný mlýn po náročně přípravě hodně unaven. Proto od sebe moc nečekal. "Mám toho za sebou strašně moc, takže na tom nejsem stoprocentně. Spíš půjde o to se poprat a vyzkoušet si soupeře, s nimiž bych mohl bojovat v Londýně. Na výsledek se nesoustředím," řekl Krpálek před soutěží.

I přes únavu se mu ale turnaj vydařil. V 1. kole zdolal Brita Jamese Austina (51. na světě) za tři minuty na ippon. Ještě rychleji si vedl proti Švýcarovi Patriku Moserovi, kterému nadělil ippon už v polovině souboje.

Větší práci mu dal čtvrtfinálový souboj s Němcem Dimitrim Petersem, kterému patří 22. příčka ve světovém žebříčku a jenž se rovněž představí v Londýně. Nakonec Krpálek vyhrál po časovém limitu na dvě wazari oproti jednomu soupeři.

V semifinále přešel český judista přes žebříčkově nejlepšího judistu své kategorie Rakova a zlato vybojoval po finálovém vítězství na ippon nad dalším Kazachem Demjaněnkem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články