Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Judista Krpálek podruhé vyhrál turnaj SP

Lisabon - Devatenáctiletý judista Lukáš Krpálek vyhrál turnaj Světového poháru v Lisabonu. V kategorii do 100 kilogramů porazil všechny čtyři své soupeře. Podnik této kategorie vyhrál poprvé téměř přesně před rokem v Bukurešti. Dvojnásobný juniorský mistr světa už patří mezi největší favority své kategorie a svou pozici potvrdil i v Portugalsku. Finále nakonec vyhrál bez boje, protože Lotyš Jevgenijs Borodavka, loňský držitel bronzu z mistrovství Evropy, k utkání nenastoupil kvůli zranění.

Dvojnásobný juniorský mistr světa už patří mezi největší favority své kategorie a svou pozici potvrdil i v Portugalsku. Nejprve na ipon porazil Ukrajince Rytka a pak i slovenského olympionika Palkovacse. V semifinále se Krpálek nadřel, aby vyřadil Švéda Paceka.

Kuriózní vyústění dnešního finále Krpálka překvapilo. "Je to trochu kuriózní, nic podobného jsem ještě nezažil, ale na mojí radosti to nic nemění. Toto vítězství možná stavím výš než to v Bukurešti, v Lisabonu byla větší konkurence," řekl Krpálek.

Vítězství pro něj samotného prý bylo dost velkým překvapením, teprve nedávno se vrátil z dvoutýdenní dovolené. "Takže jsem si tolik nevěřil, necítil jsem se úplně nejlépe. Ale na žíněnce to už šlo dobře," popsal Krpálek. Ten zřejmě největšího úspěchu mezi seniory dosáhl loni v prosinci, kdy na turnaji Grand Prix v Tokiu skončil v nejtěžší konkurenci třetí. Z dalších českých zástupců se v Lisabonu dařilo Jaromíru Ježkovi, který skončil v kategorii do 73 kilogramů pátý. Sedmou pozici vybojoval v nejnižší váhové kategorii Pavel Petřikov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články