Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jsem zvyklá na lepší výsledky, řekla zklamaná Hanzlíčková po 5. příčce na ME

Páté místo z evropského šampionátu v Budapešti vnímá zápasnice Adéla Hanzlíčková jako neúspěch. Sedmadvacetiletá rodačka z Brna je dle vlastních slov rozmlsaná z lepších výsledků.

Je nám líto, video expirovalo.
Zápasnice Hanzlíčková prohrála na ME duel o obhajobu bronzu

"Mistrovství Evropy se mi nepovedlo. Páté místo nevidím krásně, jsem zvyklá na lepší výsledky," řekla po čtvrteční porážce s Ukrajinkou Allou Belinskou 2:5 na body pro specializovaný web kaocko.cz.

Do Maďarska si Hanzlíčková jela pro zlato, byla sedmou zápasnicí světového žebříčku, ale ve váze do 68 kilogramů našla dvě přemožitelky. Před Belinskou to byla Irina Ringaciová z Moldavska, světová a evropská šampionka v nižší váze do 65 kg z loňského roku, která soutěž osmašedesátek nakonec vyhrála.

"Oba prohrané zápasy mohly skončit jinak, o to víc mě to mrzí. Cítím, že jsem na to měla, ale byla tam zaváhání, která mě připravila o lepší výsledek. Bolí to," hodnotila česká reprezentantka. Mistrovství Evropy zahájila rychlou výhrou nad Rumunkou Aminou Capezanovou, pak podlehla Ringaciové, byť začala skvěle.

"Vedla jsem 9:1, a najednou to tam naskákalo, ani nevím jak. V první periodě jsem se cítila skvěle, ale ve druhé vypnutí. Pořádně si nepamatuju, co se tam dělo. Už jsem s ní zápasila v olympijské kvalifikaci, tam jsem ji porazila v první periodě, takže mi měla co vracet. Jsem vytočená," pokračovala.

S Belinskou naopak prohrávala od začátku. "Bylo znát, že přesně věděla, jak na mě. Trénovaly jsme spolu na posledním soustředění před mistrovstvím Evropy, navíc měla trenérku moji bývalou soupeřku, takže mě do ničeho nepustila. Kvůli nepozornosti jsem tam udělala jednu chybu. Pak se zavřela a do ničeho mě nepustila. Ve druhé periodě jen utíkala, s tímhle rozhodčí nic nedělali, to mě štve," konstatovala Hanzlíčková.

V září čeká českou reprezentantku mistrovství světa v Bělehradě, po dvoutýdenní pauze od žíněnky se na něj začne připravovat. "Mezitím budou ještě tři turnaje, musím se víc vyzápasit. Poučila jsem se, budu se snažit, aby to bylo lepší," dodala Hanzlíčková.

V pátek začnou na ME v Budapešti souboje v řecko-římském zápase, kde se představí čtyři Češi: Jakub Bielesz (do 72 kg), Petr Novák (do 82), Artur Omarov (do 97 kg) a Štěpán David (130 kg).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články