Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Inline hokejisté zlato neobhájí, budou hrát s Itálií o bronz

Bucaramanga (Kolumbie) - Čeští inline hokejisté na mistrovství světa v Kolumbii zlato z loňského šampionátu neobhájí. Svěřenci trenéra Daniela Tvrzníka podlehli Spojeným státům v pátečním semifinále 1:3 a v repríze posledního finále budou bojovat o bronz s Itálií.

Češi se v zápase s USA dostali do vedení díky Kafkovi, který ve 14. minutě objel branku a nahozeným pukem překonal amerického brankáře. Soupeři se podařilo srovnat 20 sekund před přestávkou v přesilovce a skóre otočil Roux po půldruhé minutě druhé části.

Klíčovým okamžikem zápasu byla 27. minuta, v níž Vozdecký zasáhl za americkou brankou soupeře do obličeje a byl vyloučen na pět minut a do konce utkání. Dvě minuty nato Hoar vstřelil třetí gól USA, na nějž se už Čechům zareagovat nepodařilo.

O zlato se utká Kanada a USA

"Je to neskutečná škoda, protože jsme ten zápas Američanům odevzdali sami svojí hloupostí a nedisciplinovaností. Vedli jsme 1:0 a pak uděláme tři zbytečné fauly v řadě. Takhle nedisciplinovaně nemůžeme proti Američanům hrát, tady rozhodují maličkosti, a pokud hrajeme půlku zápasu v oslabení, tak nemůžeme pomýšlet na vítězství," uvedl trenér Tvrzník.

V druhém semifinále porazila Kanada 5:4 v prodloužení Itálii a postoupila do zámořského finále. V duelu o bronz bude Čechům chybět kapitán Vozdecký, jenž má automaticky zastavenou činnost na jeden zápas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články