Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Inline hokejisté jsou po remíze s Kanadou ve čtvrtfinále

Anaheim - Čeští inline hokejisté zachránili v závěru posledního utkání základní skupiny B mistrovství světa organizace FIRS remízu s Kanadou a díky výsledku 5:5 se stali jistými čtvrtfinalisty. Mezi osmičkou nejlepších narazí na lepší celek z osmifinálového duelu mezi Kolumbií a Británií.

Inline hokej
zdroj: worldinlinehockey.org

Rovnou do čtvrtfinále postupoval pouze vítěz skupiny a klání dvou dosud stoprocentních celků bylo přímým soubojem o první příčku, přičemž ve prospěch českého výběru hrálo navíc lepší skóre z předchozích zápasů proti Francii a Lotyšsku.

Češi začali skvěle a po gólech Tvrzníka s Besserem vedli v osmé minutě 2:0. Kanada však v polovině první dvacetiminutovky stihla v rozmezí 17 sekund vyrovnat a v nástupu do druhého poločasu šla i do vedení. Šebek sice brzy vyrovnal, jenže po druhé trefě Boyese a gólu Woodse byl stav 3:5. Kanonýr Šebek svým pátým gólem na šampionátu ovšem ve 35. minutě snížil a 72 vteřin před koncem zajistil cennou remízu Strýček.

Kromě svěřenců kouče Jiřího Suhrady si ze druhé základní skupiny elitní kategorie zajistil postup do čtvrtfinále hlavní favorit celého šampionátu, jímž je tým pořádající země. Obhájci titulu a čtrnáctinásobní mistři světa Američané vyhráli svou skupinu bez ztráty bodu, ze zápasů proti Kolumbii, Švýcarsku a Itálii měli celkové skóre 18:3.

Výsledky skupiny B:

Česko - Kanada 5:5 (2:2)

Branky: 25. a 35. Šebek, 3. Tvrzník, 8. Besser, 39. Strýček - 10. a 26. Boyes, 11. Pryde, 23. Lorito, 34. Woods.

Lotyšsko - Francie 0:8

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy