Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

I druhý den mistrovství Evropy v raftingu přinesl Česku 5 medailí

Lipno - Českým reprezentantům v raftingu se na mistrovství Evropy na Lipně velice daří. Tentokrát se dařilo českým posádkám v kategorii R6, kdy opět získaly pět medailí. O jejich hlavní příděl se ale tentokrát postaraly ženské posádky, kdy se zejména dařilo dívkám z TR Teva. Ty získaly zlato jak ve sprintu, tak i v druhé disciplíně head to head.  

Po čtvrteční medailové žni v kategorii R4 (tři zlaté, jedna stříbrná a jedna bronzová medaile) pokračovali i dnes domácí raftaři ve sběru cenných kovů. Jízdu proti stopkám ovládly mezi ženami závodnice TR Teva před slovenskou posádkou Mistral a Jezinkami. V mužském pelotonu dominovali vodáci TR Hiko, za nimi skončily posádky z Německa a Itálie. Další česká loď TR Rafting Morava dojela na šesté příčce.

Výsledky ze sprintu určily pořadí pro vyřazovací závod. V něm raftařky TR Teva vyřadily Angličanky, Jezinky a ve finále si zkušeně poradily se silnými Slovenkami. Jezinky v souboji o třetí místo předjely Rusky.

Divácky atraktivní disciplína ovšem vůbec nevyšla domácím raftařům. Vítězové sprintu TR Hiko sice v první jízdě postoupili přes Nizozemce, ale ve druhé jim vystavili stopku slovenští závodníci.

Stejně se vedlo i týmu TR Rafting Morava, který po postupu přes druhou nizozemskou posádku ztroskotal na Němcích. Ti dnes ve vyřazovacím sprintu nenašli přemožitele a svou formu potvrdili i ve finále, kde předjeli slovenské raftaře.

ME se koná do neděle 2. září, v sobotu je na programu slalom a v neděli sjezd.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články