Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Hovor, který mu změní život. Den mi z nabídky bylo špatně, ale pak jsem podepsal, řekl o UFC Dvořák

V noci měl telefon s Patrikem Kinclem, po kterém zůstal v šoku. Bojovník MMA David Dvořák podruhé v kariéře dostal nabídku od elitní organizace UFC a tentokrát už ne neřekl. I když nebude mít dostatek času na přípravu na první zápas a den mu bylo z přesunu špatně. Z pozice náhradníka se v Brazílii utká s domácím Brunem Silvou.

Bojovník MMA David Dvořák
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Dvořák se čtvrtým Čechem, který se představí v UFC, stane v polovině března. Sedmadvacetiletý zápasník již v minulosti o vstupu do UFC jednal, ale nabídku odmítl, neboť by se musel posunout do vyšší váhové kategorie. Tentokrát si to ale nedovolil.

"Změní se mi celý život. Je to obrovský úspěch a vážím si toho. Je to šance, kterou nechci propásnout. Odmítnout tento zápas by byla obrovská chyba a už by se (nabídka) nemusela nikdy opakovat," řekl Dvořák. Smlouvu podepsal na čtyři zápasy a bojovat bude ve své klasické muší váhové kategorii do 57 kg.

O nabídce od UFC se dozvěděl od dalšího MMA bojovníka Patrika Kincla, se kterým spolupracuje, v půl druhé v noci. "Měli jsme asi hodinový hovor, ze kterého jsem byl v šoku. Nemohl jsem si utřídit myšlenky. A zbytek noci jsem skoro nespal. Den dva poté mi bylo špatně, ale hned druhý den jsme se rozhodli, že smlouvu podepíšu," přiznal Dvořák s úsměvem.

Přestože nyní působí klidně, opak je pravdou. "Upřímně jsem nervózní jako pes a teprve mi to dochází. Nabídka přišla v období, kdy jsme to vůbec nečekali a neplánovali. Ani jsme nikoho neoslovovali," uvedl Dvořák, jenž má na kontě 20 zápasů v MMA, z toho sedmnáct vyhrál. Třináct výher si připsal v řadě, naposledy prohrál v květnu 2012.

Kinclovi se pro krajana podařilo vyjednat i vylepšené finanční podmínky. Za první zápas dostane 12 000 dolarů a stejnou částku i v případě výhry. "S navyšujícím se bonusem v případě výher," řekl Kincl.

Dvořákovým soupeřem bude domácí Silva, jehož čeká druhý zápas v UFC. V prvním prohrál s Khalidem Tahou z Německa. "Šance uspět tam jsou. Hodně věcí ale hraje proti nám. On je domácí, my máme na přípravu méně času. Výhodu má, ale já tam jedu vyhrát a nebudu spoléhat na bodové rozhodčí. Děláme s týmem maximum pro to, abychom vyhráli," uvedl Dvořák s myšlenkami na výhru před limitem.

Zápasník z Hradce Králové má na přípravu jen pět týdnů, což není ideální. "Na druhou stranu je to dost dlouhá doba na slušnou přípravu. Šance uspět je velká, nebál bych se toho," uvedl Dvořák. Připravovat se bude v domácích podmínkách a nechystá se cestovat za sparingy do zahraničí. "Snažíme se dostat soupeře k nám. Oslovili jsme několik lidí a uvidíme, jestli někdo dorazí," řekl.

Před Dvořákem se v UFC představili tři čeští zápasníci. Působili tam Karlos Vémola, Viktor Pešta a naposledy Lucie Pudilová. V lednu s elitní organizací podepsal smlouvu Jiří Procházka, jenž na termín prvního zápasu zatím čeká. V Praze žije a trénuje také Uzbek Machmud Muradov, který do oktagonu nastupuje i s českou vlajkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články