Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Hořejší vstoupí do velkého světa zápasů MMA

Praha – Český zástupce se objeví v zápasech MMA organizace Bellator. Již tento pátek se Michal Hořejší z pražského Pentagymu jako první Čech utká v Budapešti s irským zápasníkem Brianem Moorem ze světoznámého gymu SBG.

Michal Hořejší
zdroj: ČT sport

"Když mi přišla nabídka pod touto organizací zápasit, neváhal jsem. Vlastně jsem ani nevěřil, že si mě vyberou, protože ve hře bylo ještě několik dalších zahraničních zápasníků. Obyčejně se účast na galavečeru domlouvá dva až tři měsíce dopředu. V tomto případě mám na přípravu pouhých pět dní, protože nabídka přišla opravdu na poslední chvíli. Zaskakuji totiž za jiného zápasníka, který se těsně před zápasem zranil," vysvětlil Hořejší.

Hořejšího současná zápasová bilance na profesionální úrovni je pět výher a dvě prohry. Případná výhra by mu mohla zajistit stálou smlouvu s Bellatorem a další zápasy pod jejich hlavičkou.

Hořejší nastoupí ve váhové kategorii do 66 kg proti irskému zápasníkovi Moorovi, který trénuje v SBG u Johna Kavanagha. Je to tedy týmový kolega přeslavného Connora McGregora.

Bellator druhou největší organizací

V MMA existuje několik elitních profesionálních soutěží. Za největší je považována americká UFC, ve které donedávna zápasil i Čech Viktor Pešta.

Bellator je v poslení době znám hlavně tím, že pod jeho křídla díky lepším podmínkám přecházejí i zápasníci z UFC, protože v této organizaci se uživí prakticky jen úzká špička těch nejlepších zápasníků. V březnu 2017 do Bellatoru přestoupili hned tři UFC zápasníci - Ryan Bader, Lorenz Larkin a Michael McDonald.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články