Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hlavní cenu na Sportfilm festivalu v Liberci získal snímek o Edwinu Mosesovi

Mezinárodní přehlídka sportovních filmů a dokumentů Sportfilm festival v Liberci zná letošní vítěze, hlavní cenu 27. ročníku porota udělila filmu Moses – 13 kroků. Uspěli i Eva Adamczyková za snímek Efka: Nejrychlejší holka ve vesmíru a biker Michal Maroši s filmem Ten, co slaví každý den. Cenu diváku získala Gabriela Soukalová. 

Sportfilm festival
zdroj: Facebook.com/sportfilmlbc autor: Sportfilm festival

Hlavní cenu získal snímek Moses 13 kroků, který mapuje ze všech stran život a odkaz Edwina Mosese, dvojnásobného mistra světa a zlatého olympionika specializujícího se na běh 400 metrů s překážkami. Ocenění převzal v Liberci syn amerického atleta Julian Moses.

V sedmi vyhlašovaných kategoriích bodovali dále i zahraniční filmy. Jedním z nich byl například i americký Sweetwater o hráči NBA Nathanielovi Cliftonovi, nebo polský Když vítr utichne o oštěpařích Januszovi Sidlovi a Egilu Danielsenovi.

V hlasování diváků o nejlepší film uspěla Pravda se pořád vyplácí od Gabriely Soukalové. Cenu Paprsek odvahy a naděje Věry Čáslavské převzal za svou činnost v nadaci pro boj s roztroušenou sklerózou hokejista Jakub Voráček.

Do 27. ročníku festivalu se přihlásilo 366 tvůrců ze 77 zemí světa. Do soutěže pak bylo vybráno 70 snímků i se zastoupením domácích filmařů a sportovců.

Na festivalu měla své dokumenty i Česká televize:

Návrat zatraceného střelce (dokument o legendárním Václavu Nedomanském)

13. komnata Tomáše Engeho

My se máme, že máme vodáctví

Tour de France ve tmě

Zdroj
ČT sport, sportfilm.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články