Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

GLOSA: Mráz kopřivu nespálí, koronavirus sport taky ne

Nezvyklá doba si žádá nezvyklá řešení. Koronavirus se šíří planetou a i ti, kdo to dosud sledovali z dálky a s nadhledem, si už začínají uvědomovat, že to není taková legrace, jak se původně zdálo. Sport se stále více setkává s termíny: zrušeno, přerušeno, pozastaveno a je v tuhle chvíli na druhé koleji. Ale i tam se s ním musí počítat.

Ve Francii chlapík uběhl maraton na balkoně, cyklisté trénovali v pokojích hotelu v Ábú Zabí a fotbalisté na sociálních sítích žongolují se vším možným i nemožným.

Pořádně "čichnout" nyní dostal i svět virtuálních sportů, které jsou zatím doménou počítačových nadšenců (někdy až šílenců). Například formule 1, která má také jako ostatně téměř všechny soutěže napříč světem zrušené úvodní závody sezony, uspořádala v době, kdy se měla jet GP Bahrajnu, závod ve vrituální realitě e-sportu.

Podobně jsou na tom fotbalisté – ti už místo očekávaného ligového zápasu Sparta – Plzeň v zatím zastavené lize minulý týden odehráli zápas ve virtuálním prostředí počítačových her, což se dalo sledovat na webech obou klubů přímo. Stejně jako nedělní virtuální závod F1, který přenášel sportovní televizní kanál.

V neděli zase cyklisté dojížděli alespoň část zrušeného monumentu Milán-San Remo také virtuálně, čehož využilo přes čtyři tisíce cyklistů na trenažérech a byli mezi nimi i profesionálové, stejně jako mezi účastníky virtuálního závodu formule 1.

Krom toho, že tahle doba je velkou šancí pro výrobce herních simulátorů, kteří se samozřejmě snaží využít situace a nabídnout světu další možnosti, je to také přehlídka fantazie a touhy po sportu v jakékoliv podobě a jakékoliv realitě. I té virtuální.

A tak, zatímco sportovci se, stejně jako zbytek lidstva, poprvé v životě setkávají s něčím, co jim do takovéhle míry nabourává zažité procesy, to má nakonec i své plusy. Je vidět, že touha po sportu, ať už v jakékoliv podobě a v jakémkoliv prostředí, přes všechny možné i nemožné překážky, nemizí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články