Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Gardavský kraloval v Kaprunu a usedl na světový trůn, slaví i Kettnerová

Kaprun - Vstup do mistrovství světa v travním lyžování vyšel národnímu týmu náramně. Jan Gardavský nenašel v superobřím slalomu ani jednoho přemožitele a může se pyšnit titulem světového šampiona. Druhé místo obsadil Martin Štěpánek a fakt, že česká reprezentace patří v tomto sportovním odvětví mezi velmoci, potvrdila v ženské kategorii ziskem nejcennějšího kovu Adéla Kettnerová. 

Jan Gardavský (vlevo) a Martin Štěpánek po závodě MS v Kaprunu
zdroj: Travní lyžování / facebook

Kettnerová přijížděla do Kaprunu jako jedna z favoritek, i když si tuto roli moc nepřipouštěla. "Tento kopec mi sedí, to je jasné už z předešlých let. Nikdy bych ale neřekla, že budu schopná zvítězit hned v prvním závodě, obzvlášť letos ne," přiznala Kettnerová, která musela minulou sezonu vynechat kvůli zdravotním problémům.

Bezchybná jízda ji ovšem vynesla před Italku Antonellu Manzoniovou a domácí Kristin Hetfleischovou. Dvacetiletá Češka se proto mohla radovat z premiérového titulu mistryně světa. "Když jsem dojela do cíle, všichni mi začali gratulovat a mně vůbec nedocházelo, co se děje. Myslím, že ty pravé emoce ještě přijdou," usmála se Kettnerová.

Je nám líto, video expirovalo.
Gardavský se stal mistrem světa v superobřím slalomu

Dvojice Gardavský - Štěpánek odstartovala záhy po jejím triumfu s číslem 5 a 6. V cíli pak musela dlouho čekat na konečné výsledky. "Bylo to nekonečné. Nicméně jsem věděl, že jsem neudělal žádnou chybu. Trať byla rychlá a sedla mi. Nemohl jsem do toho dát víc," popisoval průběh závodu Gardavský.

"Určitě je to největší úspěch v kariéře. Byl jsem párkrát první na juniorských šampionátech, ale to se s dnešním výsledkem nedá srovnávat," pokračoval opavský rodák. "Na předchozích dvou šampionátech se mi nedařilo. Naposledy jsem byl na bedně v roce 2011. A těší mě, že můžu podium sdílet s Martinem," dodal s odkazem na umístění reprezentačního kolegy.

Zdroj
ČT sport, czech-ski.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články