Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Fuksa i Dostál pojedou na SP v Račicích o medaile

Račice (Litoměřicko) - Martin Fuksa a Josef Dostál pojedou v sobotu o medaile na Světovém poháru v rychlostní kanoistice v Račicích, do finále postoupilo celkem šest českých lodí. Kanoista Fuksa i kajakář Dostál svá semifinále v závodech na 1000 metrů vyhráli.

Martin Fuksa postoupil na SP v Račicích do finále
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Vicemistr světa Dostál bude mít nejsilnější možnou konkurenci. Do finále postoupili Němec Max Hoff, Dán René Holten Poulsen či Kanaďan Adam Van Koeverden. "Těším se, až se poperu s nejrychlejšími. Je mi ctí, že s nimi můžu závodit," řekl Dostál, jenž byl před týdnem na Světovém poháru v Duisburgu čtvrtý.

"V semifinále jsem vystřelil rychleji, než jsem zvyklý. Chtěl jsem vyhrát, abych mohl jet uprostřed s favority," uvedl Dostál, který v Račicích testuje novou loď. "Ještě s ní nejsem sžitý. Ale jelikož mám nominaci do Ria jistou, tak si na ni chci zvyknout," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Fuksa: Kdyby se zítra povedla jakákoliv medaile, tak by mě to potěšilo

Fuksa rovněž testoval novou loď pro olympijské hry a v semifinále měl jasnou převahu. "Celou zimu a jaro jsem nezávodil," uvedl vicemistr světa na kilometru. "Mám na to jezdit na medaili, a pokud se to v sobotu povede, moc by mě to potěšilo," řekl Fuksa, který musel do semifinále, protože v rozjížďce skončil druhý za olympijským vítězem a dvojnásobným mistrem světa Sebastianem Brendelem z Německa.

Finále čeká také deblkajak Tomáš Veselý, Radek Šlouf a kanoistku Janu Ježovou, přímý postup bez semifinálové jízdy si nakonec zajistily posádky deblkanoí na dvoustovce Marek Spálenský, Ivan Procházka, Dan Drahokoupil a Sebastian Maizner.

Sobotní finálový blok začne v 9:30, závody o medaile odstartují o hodinu a půl později.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články