Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Finále MS v plážovém fotbale si po nervácích zahrají Italové a Portugalci

V paraguayském Luque finišuje MS v plážovém fotbale, jež se koná jednou za dva roky. V úvodním deštivém semifinále dokázala Itálie přetlačit přemožitele obávaných Brazilců Rusko výsledkem 8:7 po prodloužení. Program bezprostředně navázal střet mezi dosud stoprocentním Japonskem a Portugalskem. Jihoevropané postoupili poměrem 4:3 po penaltách. Finále sledujte živě od 21:55 na kanálu ČT Sport a webu ctsport.cz  

Radost plážových fotbalistů Portugalska
zdroj: ČTK/EFE autor: Fernando Bizerra Jr

V napínavém duelu se skóre přelévalo na obě poloviny, ale Jihoevropané se dostali ve třetí třetině do dvoubrankového vedení, jež neudrželi. V nastavení ale dokázal proměnit penaltu Emmanuelle Zurlo a Itálie si už náskok vzít nenechala. Druhé utkání nabídlo méně branek, ale ještě vyrovnanější průběh, neboť rozhodovaly penalty.

Japonsko se proti Portugalsku překvapivě dostalo do vedení, hráči z Pyrenejského poloostrova ale díky dvěma zásahům Be Martinse souboj otočili, ale 47 sekund před koncem dokázal vyrovnat na 3:3 Takuja Akaguma. Tříminutové prodloužení rozuzlení nepřineslo, a tak o postupu Portugalska rozhodlo penaltové zaváhání zkušeného Brazilce ve službách Japonska Ozu Moreiry.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články