Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Exhibici na kolečkových lyžích v Liberci vyhráli Razým s Jakšem

Liberec - Favorizovaní Aleš Razým s Martinem Jakšem vyhráli třetí ročník exhibice v běhu na kolečkových lyžích Ski street Liberec. Ve finále sprintu dvojic volnou technikou porazili Dušana Kožíška s Ondřejem Horynou. Mezi ženami triumfovaly Eva Vrabcová-Nývltová s Petrou Novákovou.

Martin Jakš na kolečkových lyžích
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Dalo by se říct, že to je moje první vítězství ve sprintu v kariéře, nebo po hodně dlouhé době. Sprinterka ale ze mě rozhodně nebude," smála se Vrabcová-Nývltová. Stejně jako ostatní v sobotu absolvuje sprint v rámci mistrovství republiky ve Vesci, nedělního výjezdu na Ještěd se nezúčastní, neboť dala přednost startu v tradičním běžeckém závodu Běchovice - Praha.

Libereckou akci pokazilo počasí. Kvůli nízkým teplotám a hlavně vytrvalému dešti byla dokonce zrušena exhibice osobností, které se měli zúčastnit například bývalý běžec na lyžích Jiří Magál či mistr Evropy ve vodním slalomu kajakář Jiří Prskavec. Mokrý povrch také trápil závodníky, kterým kolečkové lyže hodně klouzaly.

Kožíšek se vrátil po letním tréninkovém pobytu v Oslu ve slavném středisku Holmenkollen, kde se připravoval na sezonu mimo reprezentační tým, do kterého dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa letos nebyl zařazen. Společně s Horynou byl rychlejší než třetí Lukáš Bauer s Petrem Knopem.

Během exhibice se s fanoušky a kamarády oficiálně rozloučil s kariérou Martin Koukal, mistr světa v běhu na 50 km volně z roku 2003 a bronzový olympijský medailista ze štafety ve Vancouveru 2010.

Je nám líto, video expirovalo.
Deštivou exhibici na kolečkových lyžích viděl Liberec
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články