Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Elitní čeští šachisté vyzvou v Obecním domě izraelského velmistra Gelfanda

Před 18 roky hrál velmistr Boris Gelfand v Praze zápas s Davidem Navarou a jeho součástí byl i zápas v bleskovém šachu, který vysílal ČT sport v přímém přenosu. Nyní se skvělý izraelský šachista vrací na místo činu a spolu s izraelskou trojkou Maximem Rodshteinem se na festivalu ČEZ Chess Trophy utká s dvěma nejlepšími českými šachisty Davidem Navarou a Thai Dai Van Nguyenem. Přímý přenos Chess Trophy sledujte v sobotu od 15:00 na ČT sport Plus. 

zdroj: Reuters autor: Albert Gea

"S Davidem Navarou jsme sehráli spoustu partií. Rád se s ním utkám znovu. Proti Nguyenovi jsem hrál několikrát a je to silný hráč na vzestupu. Je to potěšení, doufám, že si povedu dobře," řekl vyzyvatel ze zápasu o mistra světa 2012 Gelfand.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Šachová legenda Gelfand se v Praze utká s českým týmem

"Mám radost, že letos jsme opět mohli připravit šachový zápas nejlepších českých šachistů s hráči světové špičky a že se opět uskuteční v nádherných sálech Obecního domu," uvedl zakladatel Pražské šachové společnosti a ředitel festivalu Pavel Matocha.

Velmistr Gelfand už v pátek absolvoval simultánku proti osmnácti amatérským šachistům, šestnáct partií vyhrál a dvakrát remizoval. "Hodně juniorů, hodně hráčů z klubu, takže je to skvělá akce," zhodnotil.

Zápas Česka s Izraelem se uskuteční o víkendu. První partie začínají každý den v 15 hodin a pro diváky je budou komentovat velmistr Sergej Movsesjan společně s mistrem Lukášem Vlasákem. Součástí festivalu bude i výstava obrazů s šachovou tematikou uměleckého Dua Fosil.

Program ČEZ Chess Trophy 2024

Sobota 29. června 15:00 až 19:00: zápas ČR vs. Izrael v šachu (rapid tempem)

Neděle 30. června 15:00 až 19:00: zápas ČR vs. Izrael v Bronštejnově šachu (rapid tempem)

Zdroj
ČEZ Chess Trophy

Hlavní zprávy

Nejčtenější články