Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Dosáhnou Češi v Kyjevě konečně na zlato? Startuje ME v malé kopané

V roli obhájců stříbrných medailí a zároveň coby úřadující mistři světa vstupují čeští reprezentanti v malé kopané do mistrovství Evropy v ukrajinském Kyjevě, na kterém by znovu měli patřit k hlavním favoritům. Do turnaje zasáhne 20 mužstev, rozdělených do čtyř skupin. Český výběr se postupně střetne s Tureckem, Ázerbájdžánem, Srbskem a Maďarskem. Z každé skupiny postoupí do čtvrtfinále dva týmy. Přímý přenos utkání Česko - Turecko sledujte od 15:55 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Radost českých reprezentantů v malém fotbale
zdroj: malyfotbal.cz

"Velkou neznámou je pro nás Ázerbájdžán, o kterém si sháníme informace. Máme takovou skupinu bláznů, takže největší vítězství bude udržet chladnou hlavu a rozvahu. Chceme postoupit ze skupiny," uvedl manažer českého týmu Luděk Zelenka.

Program českého týmu v základní skupině ME:

12. 8., 15:55: Česko – Turecko (ČT sport a ctsport.cz)

13. 8., 19:55: Ázerbajdžán – Česko (ČT sport a ctsport.cz)

14. 8., 19:55: Česko – Srbsko (ctsport.cz)

16. 8., 19:55: Česko – Maďarsko (ČT sport a ctsport.cz)

V patnáctičlenné nominaci jsou čtyři nováčci Pavel Šultes, Jiří Sodoma, Vít Popelka a David Presl. "Především na prvních dvou chceme i stavět, budou stěžejními kameny týmu," dodal Zelenka, který původně uvažoval i o zařazení zkušeného futsalového reprezentanta Michala Beleje.

"Čtyři hráči z loňského týmu mistrů světa nemohli z pracovních nebo rodinných důvodů startovat. Proto jsme chtěli nějakou pecku, která tým oživí. Od Beleje jsme ale necítili aktivitu, jakou si nominace do celku mistrů světa zaslouží," vysvětlil Zelenka.

ME se hraje od roku 2010. Prvních šest ročníků vyhrálo Rumunsko, čeští reprezentanti dosud získali dvě stříbrné a čtyři bronzové medaile. Titul obhajuje Rusko, které loni ve finále v Brně porazilo český tým až po penaltovém rozstřelu.

Nominace českého týmu na mistrovství Evropy:

brankáři: Jaroslav Bellada (Praha), Ondřej Bíro (Most)

obránci: František Hakl, Pavel Šultes (oba Praha), Vít Popelka, Tomáš Režný (oba Most)

záložníci: Jan Koudelka (Blanensko), Jakub Polák (Most), Patrik Levčík (Brno)

útočníci: Jiří Sodoma, Stanislav Mařík (oba Praha), Jakub Göth, Robin Demeter (oba Jihlava), David Presl (Brno), Ondřej Paděra (Blanensko)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články