Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Do kin přichází film o horolezci Jarošovi

Praha - Před rokem vystoupal Radek Jaroš na vrchol K2. Tentokrát ho čekal výstup před zaplněným sálem pražské Lucerny, kde proběhla slavnostní premiéra filmu Cesta vzhůru. Režie filmu, ve kterém figuruje významný český horolezec, se ujal David Čálek. 

Radek Jaroš při premiéře filmu Cesta vzhůru
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Podle slov režiséra filmu je dokument především o skloubení dvou životních rolí Radka Jaroše. "Rok jsem byl s člověkem, který bojuje za svůj sen a zároveň se snaží být otcem a partnerem," řekl režisér Čálek.

Nápad natočit film o českém horolezci přišel v roce 2012 po návratu Jaroše z Annapurny. "Řekli jsme si, že to je zajímavý příběh. Myslím si, že to není sportovní, outdoorový film, je to příběh člověka a portrét zajímavého hrdiny v outdoorovém prostředí," vysvětlil producent filmu Richard Němec.

Jaroš po dvaceti letech strávil léto doma

Hlavní hrdina snímku Radek Jaroš rok po korunovaci králem Himaláje spřádá plány na zdolání nejvyšších vrcholů všech světadílů. Tohle léto byste ho ale na zasněžených vrcholech hledali marně. "Dodělával jsem knížku o K2, jsem strašně rád, že jsem zůstal tohle léto doma. Po dvaceti letech jsem byl celé léto doma a užíval jsem si to. Navíc bylo tak krásně," dodal Jaroš.

Dokument Cesta vzhůru vstupuje do kin tento čtvrtek. Diváci se mohou s tvůrci setkat na regionálních premiérách v dalších českých městech.

Je nám líto, video expirovalo.
Radek Jaroš představil divákům film Cesta vzhůru


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články