Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čtyřkajak v Račicích na medaili nedosáhl, dojel až sedmý

Račice – Český čtyřkajak ve složení Ondřej Horský, Jan Souček, Daniel Havel a Jan Štěrba na medaili při závodu Světového poháru rychlostních kanoistů v Račicích nedosáhl. V závodu na 1 000 metrů obsadil sedmé místo. Právě bronzová posádka z loňského mistrovství světa i Evropy přitom byla největší českou medailovou nadějí. O nejlepší umístění se tak dnes postarali deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák, kteří byli ve finále stejně dlouhého závodu čtvrtí.

Čtyřkajak přitom vyhrál svou páteční rozjížďku a do finále postoupil nejlepším časem. Za tím dnes o více než sekundu zaostal, ani páteční výkon by mu ale medaili nezajistil. "Sešla se taky nejlepší možná konkurence, ale samozřejmě jsme mysleli na lepší umístění," prohlásil Štěrba. "Včera se nám jelo výborně, ale dnes to nebylo ono. Musíme se podívat, kde se stala chyba, teď těžko hodnotit, jsou v tom emoce," prohlásil poslední muž v lodi.

Posádka prý možná neunesla tlak domácího prostředí a řeči o tom, že jsou největší víkendovou nadějí na medaili. "Ale naštěstí je ještě dost času se připravit na Szeged," připomněl srpnové mistrovství světa, které je pro jeho posádku takřka jedinou kvalifikací na olympijské hry.

Trenér Doktor: Jsem za finále rád

Trenéra reprezentace Martina Doktora potěšila dnešní šestinásobná finálová účast, překvapili ho zejména Radoň s Dvořákem. "Věřil jsem, že ve finále budou, ale čtvrté místo je perfektní," uznal. Zato čtyřkajak ho trochu zklamal. "Nevím, co se stalo, včera jeli úplně jinak. Chtěli jít po medaili, asi nejsou úplně rádi," uvedl Doktor ještě předtím, než s členy čtyřkajaku promluvil. "Ale jsem rád za ta finále," prohlásil.

Čtvrtí byli na trati 1 000 metrů v nevýrazné konkurenci také kanoisté Jan Luňáček, Vojtěch Dlouhý, Jan Klimek a Roman Schindler, moc kvalitních soupeřek neměly ani páté deblkajakářky Jana Ježová a Michaela Mlezivová. Osmí byli deblkajakáři Pavel Davídek a Lukáš Trefil, poslední finálovou devátou pozici pak obsadil čtyřkajak Anna Adamová, Jana Šebestová, Jana Blahová a Lucie Matoušková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články