Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Choupenitch a spol. litovali porážky se Španěly a na ME skončili devátí

S devátým místem se vracejí fleretisté z mistrovství Evropy. V turecké Antalyi družstvo v čele s bronzovým z olympijských her Alexanderem Choupenitchem po osmifinálové porážce se Španělskem další tři zápasy proti Gruzii, Nizozemsku i favorizovanému Maďarsku vyhráli. Kordistky byly dvanácté.

Je nám líto, video expirovalo.
Fleretisté skončili na ME devátí

Choupenitch, Marek Totušek a Jan Krejčík prohráli se Španěly 42:45. "Vnitřně jsme zklamaní, protože jsme byli blízko. S Honzou Krejčíkem jsme proti Španělům šermovali výborně, ale bohužel jsme těsně prohráli," uvedl Choupenitch v tiskové zprávě.

"Se Španělskem si vybral slabší chvilku Marek Totušek, kterému se bohužel zápas nepodařil. Ale to se stává, jsme jeden tým a taháme za jeden provaz," dodal Choupenitch, který v Turecku skončil v individuálním turnaji na pátém místě.

Pak už ale česká trojice nezaváhala. Nejdříve porazila Gruzii nejtěsnějším rozdílem 45:44, potom Nizozemsko 45:32, a nakonec Maďarsko 45:41. "Proti Nizozemcům jsme všichni tři šermovali skvěle, s Maďarskem jsem zase otočil vývoj celého zápasu v úplném závěru. Proti Španělům byla možnost se dostat do nejlepší osmičky, ale jsem rád, že potom už jsme žádný zápas nepustili," dodal Choupenitch.

Kordistky Michala Pěchovová, Veronika Bieleszová a Kateřina Saligerová podlehly Německu, Estonsku i Rumunsku, jediné vítězství si připsaly v duelu s Finskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články