Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Čeští squashisté v rodinných soubojích skončili ve čtvrtfinále

Praha - Po jedenácti letech se evropský šampionát ve squashi koná opět v České republice. Obě české jedničky Jan Koukal i Anna Sermeová postoupily v Praze do čtvrtfinále, to ale bylo i jejich maximem. Koukal mezi osmi nejlepšími podlehl třetímu nasazenému Francouzi Sermemu 2:3, Češka nestačila na svou švagrovou Francouzku Camille Sermeovou, které podlehla jasně 0:3. 

Sedmnáctinásobný domácí šampion Koukal potrápil Francouze Lucase Sermeho, 38. hráče světového žebříčku PSA, a prohrál až v pěti setech 2:3. Anna Sermeová podlehla své švagrové a světové šestce Camille Sermeové hladce 0:3.

Koukal už prohrával s favoritem 0:2 na sety, ale dokázal srovnat krok. Pátý set ale prohrál 4:11. "Lucas změnil taktiku a já jsem na to nedokázal zareagovat. Síly mi rozhodně nescházely," řekl Koukal, který tak nezopakuje finálovou účast z roku 2005, kdy se konalo mistrovství Evropy také v Praze. "Splnil jsem si cíl, chtěl jsem do čtvrtfinále. Nic navíc jsem ale nepřidal, takže mám smíšené pocity," řekl.

Ve druhém kole vypadl Martin Švec, který vyzval třetího nasazeného Španěla Borju Golána. Domácí naděje prohrála 0:3 na sety. "Byl to super zapas, skvělá zkušenost. Bylo to hodně těžké, každý míček jsem musel nalepit ke stěně nebo musel mít perfektní délku. Jakmile jsem zahrál jeden úder nepřesně, tak jsem byl okamžitě pod velkým tlakem," řekl Švec.

Sermeová ve čtvrtfinále podlehla své švagrové

Sermeová zdolala v 1. kole Polku Natalii Ryfaovou hladce 3:0 na sety. "Jsem spokojená, dobře jsem se rozehrála," prohlásila česká reprezentantka. Ve 2. kole deklasovala Finku Koskinenovou rovněž 3:0. Ve čtvrtfinále ale česká hráčka narazila na svou švagrovou Francouzkou Camille Sermeovou, které podlehla 0:3.

Na jednoho z nejtěžších soupeřů narazil už ve středu Vojtěch Ryba, který bojoval proti Mathieu Castagnetovi, světové devítce a druhému nasazenému hráči mistrovství Evropy. "Neskutečný zápas. Francouzský hráč se skvěle pohyboval. Těžko šlo proti němu zakončit," dodal Ryba po prohře 0:3.

Dál se nedostala ani Zuzana Kubáňová, která prohrála ve druhém kole s Belgičankou Tinne Gillisovou. "Je potřeba odehrát co nejvíce podobných zápasů s takto dobrými hráčkami, abych si zvykla na tohle tempo a přesnost," uvedla Kubáňová, mistryně světa v racketlonu.

Všichni čeští hráči budou hrát v pavoucích o umístění. Semifinálový program začne v pátek v pražském hotelu Step v 16:00 a představí se v něm i nejvýše nasazený obhájce titulu a mistr světa Grégory Gaultier z Francie. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články