Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Čeští rychlostní kanoisté pojedou na MS v rekordním počtu

Praha – 29. srpna odstartuje v německém Duisburgu mistrovství světa v rychlostní kanoistice a Česká republika na něm bude mít rekordní zastoupení. V nominaci reprezentačního trenéra Pavla Hottmara je celkem 31 závodníků. "Tak velkou výpravu česká ani československá kanoistika na světovém šampionátu nikdy neměla. Odráží to víceletou práci s mládeží, která nám nyní dorostla do kvality a může se měřit s nejlepšími zahraničními závodníky," uvedl Jan Boháč, předseda sekce rychlostní kanoistiky Českého svazu kanoistů.

Kajakář Josef Dostál slaví titul na mistrovství republiky
zdroj: ČT sport autor: Vít Chalupa

"Naší prioritou jsou olympijské disciplíny a ty ostatní bereme jako vhodný doplněk nebo šanci pro další závodníky, kteří by v budoucnu mohli bojovat i v těch olympijských. U štafet, které jsou na závěr mistrovství, budeme ještě složení dolaďovat," proklamuje Hottmar. Nominace čítá osm kajakářek, jednu kanoistku, dvanáct kajakářů a deset kanoistů.

Česká republika nebude mít v Duisburgu zastoupení jen ve dvou z vypsaných disciplín žen - deblkajaku žen na 1000 metrů a deblkanoi žen na 500 metrů. V mužských disciplínách je zastoupení stoprocentní. "Kvůli netradičně složenému časovému programu jsme museli hodně rozmýšlet, kdo a jaké disciplíny může absolvovat. Již po mistrovství Evropy jsme se jednomyslně shodli, že posádka bronzového olympijského čtyřkajaku a úřadující mistři Evropy ´oželí´všechny individuální či párové starty a veškerou energii vloží v Duisburgu právě do čtyřkajaku s cílem získat historický mistrovský titul," vysvětlil Hottmar.

V českém týmu se sejdou například talentovaná sedmnáctiletá Kateřina Slivanská, která věkově spadá do kategorie juniorek, nebo pětatřicetiletý kajakář Branko Tarkulič, sprinter, který by od letošního roku mohl soutěžit ve veteránské kategorii.

Nominace české reprezentace pro mistrovství světa v německém Duisburgu (29. srpna až 1. září 2013):

Kajakářky: Jana Blahová (Hradec Králové), Michaela Fasnerová (Olomouc), Andrea Havlová (Sezemice), Lenka Hrochová (Děčín), Anna Kožíšková, Monika Machová, Jana Šebestová (všechny Dukla Praha), Kateřina Slivanská (Poděbrady).

Kanoistka: Jana Ježová (Dukla Praha).

Kajakáři: Jakub Adam, Pavel Davídek, Josef Dostál, Daniel Havel, Lukáš Kusovský, Radek Šlouf, Jakub Špicar, Jan Štěrba, Lukáš Trefil (všichni Dukla Praha), Jiří Kraft, Filip Šváb, Branko Tarkulič (všichni USK Praha).

Kanoisté: Václav Dubský, Filip Dvořák, Martin Egermaier, Martin Fuksa, Tomáš Janda, Jan Luňáček, Jaroslav Radoň, Vojtěch Ruso (všichni Dukla Praha), Dan Drahokoupil, Radek Miškovský (oba USK Praha).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články