Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Čeští korfbalisté si poradili s Katalánskem a semifinále ME není ztracené

Na úvodní porážku od Belgie zareagovali nejlépe, jak mohli. Česká reprezentace v korfbalu své druhé utkání na mistrovství Evropy vyhrála, když porazila Katalánsko těsně 18:17. K postupu do semifinále nyní potřebuje národní výběr porazit ve středu Německo, jež obhajuje stříbro.

Je nám líto, video expirovalo.
Český korfbalový tým zvítězil nad Katalánskem

Češi potvrdili, že se jim s Katalánském dlouhodobě daří, když ho pokaždé porazili. Povedlo se jim to i na šampionátu v belgických Antverpách, ale problémy měli zejména přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny, kdy se jejich soupeř ujal i vedení. Národní tým ale důležité body za triumf dokázal urvat.

"Tenhle zápas nás opravdu prověřil. Věděli jsme, že máme zbraně, které budou na Katalánce platit a začátek byl přesně podle našich představ. V polovině zápasu jsem viděl, že nám tempo upadá a zároveň s tím i úspěšnost, takže jsem vyzkoušel pár změn, ale bohužel nefungovaly. Nicméně jsem rád, že se nám povedlo zápas otočit na naší stranu. Vítězství je vždy cennější, když je vybojované," řekl trenér českého výběru Ivan Kracík.

Start střetnutí přitom žádné drama nesliboval a vše probíhalo podle českých not. Již v první čtvrtině si reprezentanti vybudovali šestikošový náskok, když se trefili třikrát Kortus, dvakrát Hurdálková a po koši přidali Zieglerová a Nguyen. 

I druhá desetiminutovka patřila ze začátku českým korfbalistům, kteří zvýšili svůj náskok až na sedmikošový rozdíl, když Petr Šnajdr zvyšoval už na 9:2 a ještě následně pak Petr Pešák na 10:3, a to po odehrání necelých 15 minut.

Češi se pak ale zasekli. Katalánci do poločasu snížili do poločasové přestávky snížili na 11:6 a jejich vzestup pokračovali po změně stran, kdy třetí čtvrtinu ovládli Jihoevropané poměrem 6:2 a plně se vrátili do zápasu.

Na začátku poslední desetiminutovky navíc otočili na 14:15, na což okamžitě reagoval trenér Kracík oddechovým časem. Po něm vyrovnal veledůležitým košem Petr Šnajdr na 15:15. Češi dokázali udržet nervy a opět odskočili na malý rozdíl 18:16, což nakonec bylo rozhodující pro zisk plného počtu bodů. Katalánci sice ještě snížili na rozdíl jediného koše, ale vyrovnat již nedokázali.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články