Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

České pozemkářky prohrály i s Irkami a mezi elitou se neudrží

Amsterdam – Sen i konkrétní cíl zůstávají nenaplněny. České pozemní hokejistky prohrály na mistrovství Evropy v Amsterdamu úvodní utkání skupiny o udržení 1:3 s Irskem a je tak jisté, že opoustí elitní divizi. Nic na tom nemůže změnit ani jejich závěrečný zápas na turnaji v sobotu proti Skotsku.

České pozemní hokejistky
zdroj: ČT

Češkám se vstup do klíčového duelu nevydařil. Od první minuty prohrávaly v Amsterdamu 0:1, když se prosadila z prvního trestného rohu Elena Ticeová.

Pak dlouho hrály vyrovnaně a odměna přišla v závěrečné čtvrtině. Barbora Haklová se nádherně trefila, když ze vzduchu sklepla míček za záda irské gólmanky.

Podívejte se na krásný vyrovnávací gól z hokejky Haklové:

Jenže závěr Češky nezvládly. Ve 49. minutě udeřila Roisin Uptonová a šest minut před koncem pohřbila české naděje Anna O'Flanaganová. 

Výběr trenéra Filipa Neussera je v tabulce skupiny o 5. až 8. místo jako jediný bez bodu. A také bez šance na lepší než sedmou příčku, která stále znamená návrat do divize B, protože s Irskem i se Španělskem mají reprezentantky horší vzájemnou bilanci.

Český tým se představil v nejvyšší divizi mistrovství Evropy po dlouhých 18 letech a podle očekávání se neudržel. V základní skupině prohrál 0:6 s Belgií, poté podlehl 1:7 osmému celku z olympiády v Riu Španělsku a s nejlepším týmem světa a trojnásobnými olympijskými šampionkami z Nizozemska utrpěl debakl 0:10.

Je nám líto, video expirovalo.
České pozemkářky se rozloučí s elitní divizí ME
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články