Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České hokejbalistky na MS prohrály ve finále, hokejbalisté nakonec vezou bronz

Zug (Švýcarsko) - České hokejbalistky na mistrovství světa na zlato nedosáhly, ve finále podlehly favorizované Kanadě 1:5. Naopak hokejbalisté si po včerejší prohře v semifinále mistrovství světa se Slovenskem spravili chuť v zápase o bronz, Řecko porazili vysoko 6:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští hokejbalisté nakonec z MS vezou bronz

Češky navzdory finálové porážce zaznamenaly nejlepší umístění na MS v historii, na předchozích čtyřech šampionátech skončily pokaždé třetí. S Kanadou se utkaly už v sobotu na závěr skupiny a prohrály 2:4, dnes byl výsledek ještě výraznější. Jediný český gól vstřelila za stavu 0:4 kapitánka Rullová.

Také muži získali pátou medaili z MS za sebou. V sobotu v repríze finále minulého turnaje podlehli mistrům světa Slovákům, dnes však nedali Řecku šanci. O šest gólů se postarali tři hráči - dvakrát se trefili Wróbel, Schnaubelt a Lux.

O svém vítězství hokejbalisté rozhodli prakticky již v prvních patnácti minutách. Na semifinálové zklamání zapomněl národní tým už v páté minutě, když se trefil Tomáš Wróbel. Druhý gól vzápětí přidal v přesilovce Milan Schnaubelt a po přečíslení dva na jednoho se prosadil i Ondřej Lux.

Mistrovství světa v hokejbalu v Zugu (Švýcarsko)

Muži

O 3. místo
ČR - Řecko 6:1 (3:0, 0:0, 3:1) Branky: 5. a 43. Wróbel, 6. a 43. Schnaubelt, 12. a 37. Lux - 33. Novis.

18:00 finále: USA - Slovensko

Ženy

Finále
Kanada - ČR 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)

Branky: 6. Koozeová, 22. Blombergová, 24. McCannová, 25. Tulková, 42. Desmierová - 32. Rullová

O 3. místo
Slovensko - USA 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články